Turisme de Lleida, amb la campanya “Benvinguts a Pagès”
El tinent d’alcalde Paco Cerdà ha participat en la presentació a la Granja Pifarré d’una jornada formativa sobre la iniciativa, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica
El tinent d’alcalde Paco Cerdà ha participat en la presentació a la Granja Pifarré d’una jornada formativa sobre la iniciativa, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica
El tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha participat en la presentació d’una jornada de formació prèvia a la 7a edició de la campanya “Benvinguts a Pagès - La Festa” que impulsa el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’empresa pública PRODECA. L’acte s’ha fet a Granja Pifarré que és una de les empreses de l’Horta de Lleida que participa en el projecte, amb la seva proposta familiar i innovadora de promoció de l’agricultura i la ramaderia.
Cerdà ha mostrat “la predisposició de l’organisme de promoció turística de la ciutat a l’hora de posar en valor el patrimoni natural i agrari que envolta Lleida amb una vintena de noves rutes” i ha agraït a PRODECA “l’aposta en què es connecta el sector agroalimentari català, vetllant per la projecció de les empreses i la sostenibilitat que les envolten”. El tinent d’alcalde ha posat de manifest que “tant en el projecte de l’Operació 5 de Turisme Agrointel·ligent en el marc de l’Inno4Agro, com en el mateix Pla Estratègic de Turisme de Lleida s’està treballant contínuament en les pautes que puguin influir sobre la consciència agroalimentària i sobre les nostres capacitats amb les privilegiades condicions de desenvolupament que tenim a Lleida”.
El president de Turisme de Lleida ha recordat que el programa “Benvinguts a Pagès” aconsegueix connectar les múltiples realitats del producte agroalimentari català i la vida al camp, amb una societat cada cop més compromesa amb la natura i el turisme sostenible.
“Benvinguts a Pagès - La Festa” és un gruix d’activitats que es realitzen en un cap de setmana, a la tardor, en què explotacions d’arreu de Catalunya ensenyen els camps, els ramats, els arbres, les barques o els obradors. Són dos dies únics per redescobrir on neix allò que es menja i conèixer de prop les persones que fan els aliments que arriben a casa. Una oportunitat per entrar en contacte amb el món agrari i rural, per viure una gran experiència i per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors.
Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar prèviament a https://benvingutsapages.cat/home/. L’oferta del primer cap de setmana d’octubre es complementa amb la participació de restaurants, que treballen amb productes de proximitat, allotjaments rurals i activitats complementàries.