125.000 euros en ajuts en favor de la cooperació, l’educació en drets humans i la igualtat de gènere

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les Persones ha proposat tres línies subvencionadores de les àrees de Feminismes i Cooperació perquè entitats de la ciutat puguin optar i presentar-hi els seus projectes

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les Persones ha proposat tres línies subvencionadores de les àrees de Feminismes i Cooperació perquè entitats de la ciutat puguin optar i presentar-hi els seus projectes

La Comissió informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les persones i relació amb la comunitat ha proposat tres convocatòries d’ajuts en favor de la cooperació, l’educació en drets humans i la igualtat de gènere, que passaran per la Junta de Govern Local. Les subvencions per a projectes de cooperació internacional, acció humanitària i codesenvolupament tenen assignat un import total de 76.760 euros. És per a iniciatives solidàries que contribueixin econòmicament o socialment al desenvolupament dels pobles i col·lectius empobrits, vinculant-ho als Drets Humans i a la igualtat efectiva. Els projectes s’han de desenvolupar preferentment de l’1 de gener de 2022 i fins al 31 de desembre del 2023.
Pel que fa a la convocatòria d’ajuts a projectes d’educació per a la transformació social (EpTS), els drets humans a la ciutat i la interculturalitat pretenen promoure la els drets humans, la cultura de la pau i la justícia global, la no discriminació i la diversitat cultural. L’import de la convocatòria ascendeix a 37.156 euros i han de ser iniciatives que es duguin a terme preferentment entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2022.
La partida destinada als ajuts per al 2022 en favor de la igualtat de gènere i contra les violències masclistes serà d’11.000 euros. Les ajudes es concediran d’acord amb les bases reguladores de la convocatòria, a la qual es poden presentar projectes que duen a terme les entitats de dones amb personalitat jurídica pròpia segons els principis d’igualtat i no discriminació, publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, eficàcia i eficiència. ’han de desenvolupar de l’1 de setembre de l’any en curs fins al 31 d’agost de l’any següent.
Proposta de Plaques de la Paeria de l’àrea de Feminismes
L’àrea de Feminismes ha proposat l’aprovació de tres Plaques de la Paeria a la Solidaritat, que se sotmetran al Ple de l’Ajuntament del mes d’abril. En concret, han presentat la proposta per atorgar-les a l’Associació de Dones Intervingudes de Mama ADIMA, a l’Assoc. de dones de l’Àrea de la Dona de Cappont i a l’Assoc. Minerva Dona, fonamentades en el reconeixement públic del 25è aniversari de l’inici de la tasca solidària d’aquestes tres entitats a la ciutat.
Més de 57.000 euros a ajuts a famílies

A la comissió, s’ha informat del detall dels darrers ajuts assignats a famílies de la ciutat. La Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha destinat una partida de més de 57.000 euros, dels quals dues terceres parts s’han atorgat en concepte d’habitatge. La resta ha estat per a alimentació i per a l’atenció a infància.
Pel pròxim ple municipal també passarà de l’àrea social la sol·licitud conveni interadministratiu de col·laboració amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat per a la prestació del servei dels Centres de Dia per a gent gran depenent Magraners i Santa Clara.
Cooperació Internacional
S’ha donat compte de la continuïtat en la col·laboració per la coordinació de l’agermanament dels municipis Lleida i Lérida – Tolíma – Colòmbia per al 2022, així com de l’aprovació de la concessió d’ajut per al manteniment de l’oficina en el marc d’aquest agermanament per desenvolupar-hi activitats amb l’entitat Sentido Humano, encarregada de la gestió i execució de projectes.
S’ha informat també que es continuarà com a soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a la realització de projectes de Cooperació Internacional per al 2022. Aquesta organització està formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes, que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desafavorits.