L’alcalde Pueyo destaca l’aportació que el Premi del Llibre Agrari ha fet en els seus 50 anys al sector agroalimentari

L’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida ha acollit l’acte commemoratiu i la inauguració de l’exposició del cinquantenari del premi, que convoca Fira de Lleida en el marc de la fira de Sant Miquel

L’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) ha acollit l’acte commemoratiu del cinquantenari del Premi del Llibre Agrari, que anualment convoca Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat l’aportació que el premi ha fet en aquest mig segle de trajectòria al sector agroalimentari i ha remarcat també la importància que té per a Lleida en tant que vol esdevenir capital AgroBioTech del sud d’Europa. Pueyo ha incidit en què la Fira de Lleida és l’única que manté un premi d’aquestes característiques i ha agraït la complicitat amb els col·legis professionals implicats en la convocatòria.
El rector de la UdL, Jaume Puy, ha assenyalat la capacitat d’atracció del sector agroalimentari a Lleida, pioner a Cataluya, i algunes dades que aporta, com el 16% al PIB català. Puy ha apuntat també els 50 anys de Mercolleida i el 50è aniversari de l’ETSEA, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària. El director general de la Fira, Oriol Orió, ha repassat l’evolució de les fires, de quan eren de mostres als punts de trobada actuals, per a l’adquisició i intercanvi de coneixement i xarxes de ‘networking’. Igualment, Santiago Planas, qui ha estat secretari del jurat del premi del 1988 al 2021, ha fet una ressenya dels 50 anys del guardó, amb els 70 llibres premiats en aquestes 50 edicions.
A continuació, la directora de la Biblioteca i Documentació de la UdL, Montse Larios, ha presentat la biblioguia del Premi i la presidenta del col·legi oficial de Veterinaris de Lleida, Carme López, ha moderat el diàleg “De la genètica a la taula”, centrat en la producció animal, amb Romi Pena, catedràtica de Producció Animal i investigadora de la UdL – Agrotecnio CERCA i Roger Galofré, veterinari consultor.
La tinent d’alcalde Montse Pifarré ha assistit a l’acte, amb els representants de les institucions i organitzacions que promouen el premi, patrocinat pel col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya i el Col·legi de Veterinaris, els quals presentat l’exposició organitzada al Claustre de la universitat amb motiu d’aquesta celebració. 

Més informació - 50 anys del Premi del Llibre Agrari