<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36742>>.

La tinent d’alcalde Sandra Castro presenta la web de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Paeria

“Per nosaltres, aquest és un tema molt important, com a exercici de transparència i per donar a conèixer a la ciutadania on van destinats els recursos de l’Ajuntament de Lleida”

“Per nosaltres, aquest és un tema molt important, com a exercici de transparència i per donar a conèixer a la ciutadania on van destinats els recursos de l’Ajuntament de Lleida”

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat aquest migdia la web de l’Àrea de Cooperació Internacional, una eina que, a més de ser un exercici de transparència, permetrà donar a conèixer anualment a la ciutadania on van destinats els recursos públics que l’Ajuntament de Lleida lliura per finançar projectes de cooperació i quines activitats s’han realitzat. “Donem visibilitat a allò què fem en matèria de cooperació internacional i educació per la transformació social”, ha apuntat durant la presentació.

Sandra Castro ha assenyalat que a la web esdevé l’eina de memòria de la cooperació lleidatana. “A l’apartat de convocatòries, trobareu tot el recull de projectes finançats des de l’Àrea de Cooperació, i vinculats a l’execució del 0,7%, tant en Educació per la transformació Social, com en Cooperació, projectes d’emergència, projectes amb la ciutat Agermanada de Lérida a Colòmbia, projectes d’interculturalitat i Codesenvolupament, que podreu filtrar segons la vostra pròpia cerca”, ha continuat explicant la regidora, que ha convidat la ciutadania a entrar i conèixer la informació que s’hi aboca. Tall de veu S. Castro
Descripció
L’Ajuntament de Lleida, com a primera institució de la ciutat, destina des de l’any 1994 part dels pressupostos públics a iniciatives de cooperació i educació per al desenvolupament, contribuint socialment i econòmica al creixement dels pobles i col·lectius empobrits.
Això, junt amb l’actual importància de valors com la solidaritat, la transparència, la comunicació o les relacions amb els altres amb la finalitat de fer d’aquest un món més just i solidari per a tots i totes, fa que l’Ajuntament es plantegi la creació d’aquesta eina comunicativa.
La plataforma Web pretén ser un espai virtual de coneixement, interès i vinculació de la matèria de cooperació amb la ciutadania de Lleida; un nexe entre l’Àrea de Cooperació, les entitats solidàries de la nostra ciutat i les persones a títol individual que en volen saber més.