La Paeria vetlla perquè es compleixin els serveis mínims en la vaga dels busos urbans i s’ofereix per seguir mediant

Avui té lloc la segona aturada després de la que es va viure el 25 de març

L’Ajuntament de Lleida vetlla pel compliment dels serveis mínims en la vaga dels autobusos urbans i manté el seu paper de mediador entre l’empresa i els treballadors/es tal com preveu el contracte de la concessionària. Avui es viu una segona aturada, després de la del 25 de març, formulada pel comitè d’empresa dins del conflicte laboral que manté amb Moventis per reivindicacions salarials.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha informat que l’Ajuntament ha participat en reunions amb l’empresa i els sindicats per intentar arribar a un acord perquè es desconvoqués la vaga: “Han estat moltes hores de negociacions. Hauríem desitjat un altre final, però no ha pogut ser”.

Des de primera hora del matí, el regidor de Mobilitat ha intervingut per facilitar que els autobusos poguessin sortir de les cotxeres davant l’acció dels piquets informatius. Joan Ramon Castro ha informat que els 18 autobusos dels serveis mínims que havien de començar a funcionar a les 6.30 h no han pogut circular fins a les 7.30 h.

La Paeria està fent seguiment de la jornada, on s’han registrat incidències, com ara llançament d’ous en el moment d’obrir portes en alguns autobusos ja en servei. En el mateix sentit, abans de sortir de les cotxeres s’han llençat ous amb farina als parabrises que impedien la visió dels conductors (tall de veu J.R. Castro). L’alcalde ha qualificat aquestes accions d’”absolutament inacceptables”.

En resposta a declaracions de personal en vaga, que acusa la Paeria d’estar al costat de la patronal, Pueyo ha assenyalat que la seva patronal és la ciutadania de Lleida. L’alcalde ha asseverat que, com a mediador, l’ajuntament té present la responsabilitat amb què ha d’administrar els recursos públics –“la concessió dels autobusos té un valor d’uns 8’5 milions d’euros que surten en bona mesura de les butxaques dels ciutadans i ciutadanes”- a més de la garantia dels serveis mínims. (Tall de veu M. Pueyo).