<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36744>>.

Miquel Pueyo i Marýama Sall visiten el Centre de Dia de Magraners amb motiu de Sant Jordi

 La Paeria compta amb dos centres de dia per a la gent gran

 La Paeria compta amb dos centres de dia per a la gent gran

L’alcalde, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Marýama Sall, ha felicitat la diada de Sant Jordi als residents, treballadores i treballadors del Centre de Dia per a la Gent gran de Magraners. Pueyo i Sall ha recorregut les instal·lacions acompanyats de Josep M. Magriñà, gerent de la Fundació Serveis de Suport, i de Melody Bertral, coordinadora del centre.

El centre de dia és un servei diürn i d’assistència per a persones grans amb situacions de manca d’autonomia per tal de:
- Oferir un entorn adequat i adaptat a les necessitats d’atenció de les persones;
- Afavorir la recuperació i el manteniment de l’autonomia personal i social;
- Mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions;
- Proporcionar suport a les famílies en l’atenció a les persones grans dependents.

Els usuaris/es d’aquest recurs són persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, i que veuen completada la seva atenció en el seu entorn social familiar.

Actualment, a la ciutat hi ha dos Centres de Dia titularitat de l’Ajuntament de Lleida: el de Magraners i el de Santa Clara. Tots dos disposen de 20 places concertades mitjançant el conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Paeria. A més, compten amb 10 places en règim privat i/o amb Prestació Econòmica Vinculada (PEV).

La gestió del Centre de Dia de Magraners està adjudicada a la Fundació Serveis de Suport. Actualment, les 20 places concertades estan ocupades i hi ha 3 persones en règim privat. L’equipament funciona de 7.30 a 20 h tos els dies de l’any. 

A la tarda, la regidora Marýama Sall visitarà les activitats de Sant Jordi organitzades per la llar de Santa Teresina amb l’Associació Pare Palau.