Josep Vallverdú, protagonista del Pròleg de Sant Jordi al Palau de la Generalitat

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assisteix a l’acte institucional de la Diada de Sant Jordi L’escriptor ponentí expressa la seva inquietud per les “burxades” que el català rep des de diversos àmbits, malgrat que és optimista per la quantitat de noves i joves figures literàries que actualment s’obren camí

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest vespre el Pròleg de Sant Jordi, l’acte institucional amb què la Generalitat ha iniciat la celebració de la Diada de Sant Jordi. Un esdeveniment que ha tingut a l’escriptor ponentí Josep Vallverdú com a un dels protagonistes principals i que ha comptat amb l’escalf de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació, Joan Talarn, i el delegat del Govern, Bernat Solé.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha presentat la diada de Sant Jordi com la festa de la ciutadania, perquè es viu als carrers i les places del país, on el protagonisme és per la gent, les entitats, les roses i els llibres, ha estat l’encarrega d’introduir els parlaments dels dos escriptors convidats: Josep Vallverdú i Nàdia Ghulam. “Autors compromesos amb la cultura i la pau, que parlaran de la literatura i l’amor com antídots del conflicte”, hadit.
Josep Vallverdú ha plasmat les inquietuds pel rumb de la llengua, dels atacs i desqualificacions amb la intenció de desacreditar i convertir el català en un idioma de Segona Divisió. Uns atacs que ha assenyalat especialment en les “burxades” patides des de quadres judicials en l’ensenyament.
Tot i això, l’escriptor ponentí s’ha mostrat optimista perquè “la festa de Sant Jordi posarà en evidència la fornada de noves figures literàries amb un escampall de llibres que veurem demà en forma de narrativa, crònica i àlbums. Persones joves que s’obren camí i creen noves plataformes de lectura”.
L’acte l’ha tancat el president de la Generalitat Pere Aragonès, que ha estat el darrer a intervenir, després de l’escriptora Nàdia Ghulam.