<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36757>>.

El Consell de Ciutat defineix el funcionament de les seves comissions de treball

Avui s'ha reunit la seva Comissió Permanent, presidida pel paer en cap, Miquel Pueyo, per a regular el funcionament intern de les diferents àrees, que són les de Civisme, Transformació Digital, Nomenclàtor, Reglaments i Model de ciutat

Avui s'ha reunit la seva Comissió Permanent, presidida pel paer en cap, Miquel Pueyo, per a regular el funcionament intern de les diferents àrees, que són les de Civisme, Transformació Digital, Nomenclàtor, Reglaments i Model de ciutat

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit aquesta tarda la primera sessió de la Comissió Permanent del Consell de Ciutat, que és l'ens encarregat de gestionar el funcionament intern del principal òrgan de participació ciutadana de Lleida. Pueyo, acompanyat per la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha donat la benvinguda als assistents i els ha encoratjat a participar-hi amb les seves aportacions i en la cerca del consens.

La trobada ha tingut com a objectiu definir l'estructura organitzativa de les comissions de treball i nomenar un responsable tècnic de cadascuna. Les comissions de treball en què s'estructura el Consell de Ciutat són les de:

• Civisme, convivència i espai públic
• Transformació digital
• Nomenclàtor
• Reglaments
• Model de ciutat

A més, s'ha treballat en el protocol per a la participació dels consellers i conselleres tant en aquestes comissions com en altres consells de zona i sectorials.

La Comissió Permanent està constituït per l'alcalde, com a president del Consell de Ciutat; pels dos vicepresidents del Consell, Guadalupe Pavón i Toni Baró; per la regidora de Participació, Marta Gispert; pels regidors i regidores membres del Consell de Ciutat (Toni Postius, Sandra Castro, Elena Ferre, Begoña Iglesias, Maria Burrel i Xavi Palau) i pels 8 consellers i conselleres representants de les entitats i del teixit social i econòmic (Josep Llurba, Rosa Maria Castillo, Josep Maria Pujal, Ramon Víctor Moreno, Montserrat Salvatella, Maria Rius, Òscar Ortega i Marc Vives).

Nou model de participació

El Consell de Ciutat neix amb l'objectiu d'esdevenir un espai permanent de diàleg en el qual la ciutadania i els responsables tècnics i polítics municipals puguin debatre sobre temes d'interès públic. Aquest òrgan és fruit de la transformació de les polítiques de Participació impulsada pel govern municipal des de l'inici del mandat amb la constitució dels Consells de Zona.

Les funcions principals de la Comissió Permanent del Consell de Ciutat consisteixen a assistir i assessorar el president en l'exercici de les seves funcions, en especial pel que fa a l'organització dels treballs i a la preparació de les sessions. Proposa punts de l'ordre del dia de les sessions plenàries, coordina els grups de treball i amb caràcter estable fa seguiment del Pla d'Acció Municipal i dels pressupostos i en trasllada la informació al Ple.