Sorteig per a les més de 4.000 places de les activitats Viu l’Estiu de la Paeria

El número 428 ordena l’adjudicació de places dels projectes Estiu de Petits, Estiu de Joc, amb 2.264 places, i Esportmania, amb 1.892 placesLes famílies inscrites rebran un correu electrònic per informar si han estat admeses o es troben en llista d’espera

El número 428 ordena l’adjudicació de places de les activitats Viu l’Estiu que la Paeria ofereix per aquest estiu a infants i joves de la ciutat. El sorteig per determinar aquest ordre s’ha fet aquest migdia i permetrà assignar les 4.165 places que s’ofereixen en aquests projectes, que programen activitats de lleure, educatives i esportives. Concretament, es distribuiran 2.264 places a Estiu de Petits i Estiu de Joc, i 1.892 a Esportmania. Les famílies que s’han preinscrit a qualsevol dels projectes rebran un correu electrònic on se’ls informarà si han estat admesos o resten en llista d’espera. La matrícula es podrà començar a fer demà dijous, 28 d’abril, fins al dia 3 de maig.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha explicat que enguany s’ha activat un nou programa més àgil que permet que en una sola sol·licitud per família (una preinscripció) es pugui fer una demanada de diverses places a un dels projectes o a més d’un i per a diferents infants. En el període de preinscripcions s’han rebut 2.068, en què s’han demanat 310 places per a Estiu de Petits i 4.165 per a Estiu de Joc i Esportmania.
Aquest estiu s’han incrementat el nombre total de places, ampliant el nombre d’espais, de dies i d’hores en què es fan les activitats. Així, s’amplia l’horari d’entrada i sortida per afavorir la conciliació familiar i l’oferta lúdica amb la incorporació de cinc escoles més on es faran tallers de temàtiques artístiques i científico-tecnològiques. A més, Esportmania avança l’inici de les estades amb un primer torn que començarà a finals de juny i allarga les activitats fins a principis de setembre.
L’ampliació dels projectes ha estat possible perquè a més del pressupost municipal s’ha disposat de dues fonts extraordinàries de finançament. D’una banda, el conveni entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Educació per al Pla Educatiu d’Entorn per al projecte “Estiu de Joc”. De l’altra, el finançament extraordinari del Pla Corresponsables (2021‒2023), impulsat per la Secretaria d'Estat d'Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d'Igualtat, i el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha permès contractar més monitoratge de suport per a infants amb necessitats educatives de suport específic o amb capacitats diverses en els projectes Estiu de petits i Estiu de joc i ampliar dues setmanes Esportmania.