<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36788>>.

El CNL clou el programa ‘Comerços aprenents’ al barri de Noguerola

Aquesta iniciativa, destinada a facilitar i incentivar l'ús del català entre les persones que en tenen poc coneixement i que treballen en el sector del comerç d'alimentació de la ciutat, es trasllada al barri del Clot

Aquesta iniciativa, destinada a facilitar i incentivar l'ús del català entre les persones que en tenen poc coneixement i que treballen en el sector del comerç d'alimentació de la ciutat, es trasllada al barri del Clot

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida, amb el suport de la Regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació Ciutadana de la Paeria, ha desplegat per segon any consecutiu el projecte ‘Comerços aprenents’, per tal d'impulsar la llengua catalana en els establiments regentats per persones d'origen estranger.

Aquest programa va iniciar-se el curs passat com una prova pilot a la ciutat. Enguany, però ja és tota una realitat perquè ha anat sumant adhesions d'establiments interessats a beneficiar-se d'aquesta iniciativa.
Aquest matí, amb motiu de la finalització d’aquest projecte al barri de Noguerola, s’ha organitzat una taula rodona sota el títol "Al barri comprem en català?", a la qual han assistit Marta Gispert, regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació Ciutadana, i el també regidor Joan Ramon Castro. En finalitzar l’acte, hi ha hagut una lectura de poemes àrabs de Fariss El Houssein.
Ara, per tal de donar-li continuïtat al projecte, s’han començat a fer els primers passos per repetir l’experiència al barri del Clot.
El procés d'actuació del projecte ‘Comerços aprenents’ consisteix a desplaçar un tècnic lingüístic del CNL al comerç en qüestió per impartir una sessió de llengua al responsable de l'atenció al públic. La sessió dura 15 minuts i s'adapta a les necessitats comercials de l'establiment, tant pel que fa al vocabulari com a les estructures lingüístiques. Tot plegat pretén fer arribar la formació a aquell sector de la població estrangera l'horari laboral del qual no li permet d'assistir a classes amb regularitat. Finalment, la formació també inclou serrells de la normativa lingüística que ateny el comerç.