Constitució del grup de Treball sectorial permanent de diversitat funcional dins el Consell de Lleida Social

La regidora Mariama Sall ha destacat l’interès de les entitats de la ciutat per avançar cap a un model de ciutat amb oportunitats per a totes i tots i ha agraït la seva participació i implicació Aquest grup promourà la participació per atendre les necessitats i millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional mitjançant taules de treball per àmbits

El Consell de Lleida Social ha constituït el grup de treball sectorial permanent de diversitat funcional per avançar en la promoció de la participació ciutadana i per estudiar i determinar les actuacions que s’han de seguir, incidint especialment en els col·lectius implicats en aquest grup. L’objectiu és atendre les necessitats i millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

El Grup de Treball Sectorial permanent pretén crear espais de reflexió i de debat per definir i pactar accions futures que aportin i dirigeixin cap a una ciutat d’oportunitats, unint sinergies i per aconseguir una ciutat per a totes i tots. Està format per entitats, federacions, sindicats, col·legis professionals, tècnics municipals i altres administracions i representants dels grups polítics de l’Ajuntament.
La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha agraït l’interès de les entitats de la ciutat per avançar cap a un model de ciutat que sigui de tothom i per a tothom i ha agraït la seva participació i implicació. Sall ha explicat el procés que s’ha seguit per definir i el Consell de Lleida Social i com es desenvoluparà.
També ha explicat la proposta de funcionament d’aquest grup de treball, que s’estructurarà a través de cinc taules de treball:
-Responsabilitat Social
-Habitatge, mobilitat i transport urbà
-Accessibilitat Comunicativa
-Atenció i suport a les famílies
-Projecte de vida
Les dues darreres taules de treball han estat incorporades a través de les propostes fetes per les mateixes entitats al darrer plenari del Consell municipal de persones amb discapacitat, ara dissolt i integrat al Consell de Lleida Social.
Per organitzar les reunions, a partir del mes de juny, les entitats hauran d’inscriure’s a les taules que considerin per treballar. Les trobades es faran mensualment per definir les accions a realitzar.
En la sessió d’avui s’ha fet la votació per escollir les persones membres que formaran part del Plenari del Consell Lleida Social i de la Comissió de seguiment del Consell Lleida Social, que en els dos casos han estat representants de la Federació ALLEM i Down Lleida.