FormaOcupa reuneix a la Llotja unes 200 ofertes laborals de diferents empreses i sectors
El saló es desenvolupa durant el dia d'avui amb la presència de 45 empreses, entitats i Institucions
FormaOcupa, saló de Formació i Ocupació de Lleida, ha obert les portes aquest matí al Palau de Congressos La Llotja amb una gran diversitat i quantitat d’ofertes laborals presentades per 45 empreses, entitats i Institucions lleidatanes. El regidor d'Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), David Melé, acompanyat de la tinent d’alcalde Sandra Castro i el regidor Jaume Rutllant, ha inaugurat el saló i ha explicat que enguany la fira posa l’accent en l’ocupació, sense oblidar la formació, i que, en aquest sentit, “hem buscat un espai idoni de trobada entre l’oferta i la demanda laborals”.
Melé ha dit que la fira aplega unes 200 ofertes concretes de treball de tots els àmbits, incloses les de l’IMO i a banda de les gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Melé ha explicat que FormaOcupa està pensada per visitants de totes les edats i situacions, persones que busquen feina o que en tenen i volen millorar o ampliar la seva formació laboral, i ha asseverat que aquesta fira és un gran exemple de col·laboració entre les institucions i el món empresarial del territori. Una iniciativa que “ens ha permès treballar en xarxa i establir sinèrgies” amb l’únic objectiu d’assolir “la qualitat de la formació i la qualitat de l’ocupació”.
La fira, que celebra la 15a edició, la segona en aquest format més orientat a l’ocupació, té lloc durant tota la jornada d’avui al vestíbul principal de la primera planta de La Llotja, de 9.30 a 14 h i de 17 a 20 h, i és de lliure accés. El saló està organitzat per l’Institut Municipal d'Ocupació de l’Ajuntament de Lleida i Fira de Lleida, amb la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
FormaOcupa té lloc en format presencial, amb suport virtual, i està orientada a mostrar les possibilitats d’ocupació en un sentit ampli, que inclou l’accés al mercat laboral i ofertes de treball, l’assessorament i orientació laboral i l’orientació en drets laborals. També vol donar a conèixer la formació contínua per a treballadors ocupats per oferir-los formació adreçada a ampliar les seves habilitats i impulsar la competitivitat de les empreses. També es planteja com a fòrum per conèixer els serveis i l’assessorament per impulsar l’emprenedoria, les oportunitats de negoci i l’autoocupació, així com per informar-se de l’oferta de cursos de formació ocupacional i certificats de professionalitat, adreçats tant a persones en situació d’atur com a persones treballadores.
Les empreses i entitats presents a la fira pertanyen als àmbits agroalimentari, alimentació i begudes, assegurances, consultoria, empreses socials, energies renovables, forces armades, formació i gestió d’aupairs, hardware per a realitat virtual, hostaleria, lleure i turisme, neteja, recollida i gestió de residus, relacions humanes, serveis de digitalització i innovació, tecnologia 3D i transport. Com a curiositat, també trobem una firma especialitzada en gestionar anys i temporades sabàtiques, amb programes de pràctiques, voluntariat i formació a l’estranger, algunes als EE.UU. i Canadà.