La Paeria presenta a ONGD i entitats les convocatòries de subvencions de Cooperació Internacional

S'inclouen dos línies d'ajut per a projectes: d'una banda, cooperació internacional, acció humanitària i codesenvolupament, i de l'altra, educació per a la transformació social, el foment dels drets humans i la interculturalitat

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, presideix aquesta tarda la presentació a ONGD i entitats les convocatòries públiques de subvenció 2022 per a projectes de Cooperació Internacional, Acció Humanitària i Codesenvolupament i per a projectes d’Educació per a la Transformació Social (EpTS) i la Interculturalitat.

La convocatòria dels ajuts s'obrirà des del dijous 5 de maig fins al dimarts 7 de juny de 2022, amb un pressupost total de 108.916 €.

La presentació de les subvencions té lloc aquest dimecres, a les 19 h, a la seu de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, però també es podrà seguir en streaming a través del link: https://acortar.link/2qbBdY.

La finalitat de l'acte és poder donar eines a les entitats que vulguin presentar projectes a les convocatòries, explicar les formes de tramitació i els elements principals per omplir els formularis amb una base d’enfocament de gènere i basat en els Drets Humans.

Una de les dos línies que es presenten avui és la convocatòria d'ajuts a projectes de cooperació internacional, acció humanitària i codesenvolupament. Compta amb una partida pressupostària de 71.760€. Estarà destinada a finançar projectes de:

- Cooperació al desenvolupament impulsats per ONGD amb implantació a Lleida, que integrin l'Enfocament de Gènere i basat en Drets Humans (EGiBDH), que es realitzin en països receptors d'ajut oficial al desenvolupament (AOD) a través d’entitats sòcies locals i responguin a prioritats, valors i/o finalitats de la Llei de cooperació al desenvolupament.

- Emergència i acció humanitària, intervenint en les fases més complexes com la reconstrucció, la rehabilitació i la reactivació productiva.

- Codesenvolupament i formació dels col·lectius de persones migrades de la ciutat de Lleida en l’aplicació de l’EGiBDH als seus projectes, així com formació tècnica per a la realització de projectes de cooperació en les seves comunitats d’origen.

Pel que fa a la convocatòria d’ajuts a projectes d’educació per a la transformació social (EpTS), els drets humans a la ciutat i la interculturalitat pretenen promoure els drets humans, la cultura de la pau i la justícia global, la no discriminació i la diversitat cultural. L’import de la convocatòria ascendeix a 37.156 euros i han de ser iniciatives que es duguin a terme preferentment entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2022.