<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36841>>.

Lleida proclama els campions de les Copes de la Reina i del Rei d’Hoquei Patins

El Martinelia Manlleu i Barça derroten en les finals al Palau de Plegamans i Reus Esportiu en el pavelló municipal Onze de Setembre L’alcalde Miquel Pueyo assenyala que acollir l’organització dels tornejos ha estat molt positiu per a diversos sectors de la ciutat El regidor Ignasi Amor apunta en fer balanç que Lleida és un lloc ideal per a la celebració d’esdeveniments esportius de gran nivell

El Martinelia Manlleu i Barça derroten en les finals al Palau de Plegamans i Reus Esportiu en el pavelló municipal Onze de Setembre L’alcalde Miquel Pueyo assenyala que acollir l’organització dels tornejos ha estat molt positiu per a diversos sectors de la ciutat El regidor Ignasi Amor apunta en fer balanç que Lleida és un lloc ideal per a la celebració d’esdeveniments esportius de gran nivell

Lleida ha proclamat avui el Martinelia Manlleu i el Barça campions de les Copes de la Reina i del Rei d’Hoquei Patins, respectivament, en derrotar a les finals al Palau de Plegamans i el Reus Esportiu, en sengles partits que s’han disputat en el Pavelló municipal Onze de Setembre i al qual ha assistit el paer en cap, Miquel Pueyo, i diversos regidors de la corporació.

En finalitzar la competició, l’alcalde Miquel Pueyo, i el regidor d’Esports, Ignasi Amor, han fet una valoració força positiva de ser amfitrions d’uns campionats, que es realitzaven de forma conjunta per tercer any consecutiu.
Un balanç exitós en els àmbits social, esportiu, econòmic i turístic, segons destacava l’alcalde. Ha estat la primera vegada que hi han participat dos equips lleidatans en la fase final i ha estat una oportunitat veure participar els millors 16 equips de l’Estat en aquesta modalitat, la qual cosa és una motivació pels esportistes de base, que tenen l’ocasió a veure jugar l’elit del seu esport.
Aquests campionats han dut a Lleida un miler de persones entre esportistes, àrbitres, federatius, patrocinadors, mitjans de comunicació i aficionats, que s’han vingut a animar els seus equips i que han generat un impacte econòmic en els sectors de l’hostaleria, restauració, comerç, oci i cultura, que gira entorn dels 300.000 euros.
Al mateix temps, el seguiment mediàtic dels tornejos, amb l’interès de canals de televisió i dels mitjans de comunicació, com Esport3, que ha retransmès gairebé tots els partits; Teledeporte, que ho ha fet a partir de les semifinals, i TV Galícia, a més de la televisió local, ha situat Lleida com a capital de l’hoquei per un cap de setmana i centre d’atenció dels seus aficionats.
“Unes plataformes mediàtiques que s’han convertit en la millor eina promocional per la ciutat”, segons han afegit Pueyo i Amor. Una oportunitat a donar conèixer Lleida que d’altra manera és més difícil.
Aquest balanç positiu també coincideix amb el de la Federació Espanyola de Patinatge, que ha destacat la bona organització de la competició, en haver habilitat una FanZone en l’exterior del pavelló i en disposar d’un equip potent de voluntaris implicats.
La conclusió que ha extret el regidor d’Esports de tot això és que “Lleida ha demostrat un cop més que és un lloc ideal per a la celebració d’esdeveniments esportius de gran nivell”.
Les finals
El Barça s'ha proclamat campió de la 78a edició de la Copa del Rei 2022, una de les competicions històriques de l'esport espanyol. El conjunt blaugrana s'ha imposat en la final al Reus Deportiu Virginias per 4-0. L’equip culé recupera el tron després de tres anys, ja que la darrera vegada que va guanyar la competició va ser el 2019, precisament en el feu de l’equip del Baix Camp.
L’alcalde Miquel Pueyo, acompanyat del president de la Federació Espanyola, Carmelo Paniagua; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, i la diputada provincial Helena Martínez, ha participat en el lliurament de trofejos als equips.
Per altra part, al matí, s’ha disputat la final de la Copa de la Reina. El Martinelia CP Manlleu s'ha proclamat campió, imposant-se en la final al Generali HC Palau de Plegamans després d'empatar 3-3 i guanyar-la en el llançament dels penals per 1-3.
L'equip de Manlleu s'ha tornat a portar la final copera davant el Palau, com va fer la temporada passada, sabent gestionar cada moment, anant pel partit quan el marcador l'ha requerit i sent precís en el moment més important, el dels llançaments de penals.
La tinent d’alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha acompanyat el president de la Federació Espanyola en el lliurament de trofeus al final del partit.