Recepció a la Paeria a un grup d’alumnes holandesos d’intercanvi amb l’institut Gili i Gaya

El paer en cap, Miquel Pueyo, amb la tinent d’alcalde Sandra Castro, ha desitjat als estudiants una bona estada a la ciutat i els han explicat algunes curiositats del Palau de la Paeria

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han rebut a la Paeria un grup d’alumnes holandesos de 1r de Batxillerat que estan fent un intercanvi amb l’institut Gili i Gaya. L’alcalde els ha desitjat una bona estada perquè coneguin i aprenguin sobre el patrimoni de Lleida en la setmana que estaran a la ciutat. La recepció s’ha fet també a l’alumnat que els acull al centre, sent una setantena d’alumnes en total.
La tinent d’alcalde els ha explicat algunes curiositats del Palau de la Paeria, començant per l’origen de la paraula Paeria i paer. Entre altres, ha comentat el tapís amb la frase escrita en una crònica de Ramon Muntaner al segle XIV, que és un dels símbols de la ciutat.
L’alumnat d’intercanvi són de Den Bosch, d'entre 15 i 16 anys, que estudien al Ds Pierson College, un centre que enguany celebra els 100 anys. L’intercanvi va començar com un projecte Comenius i quan es va deixar de convocar tots dos centres van continuar fent-los. Els i les alumnes del Gili Gaya va visitar-los a Holanda a l’abril. En la setmana que estaran a la ciutat, amb les famílies dels alumnes, han pogut gaudir d’alguns actes de la Festa Major, han visitat la Paeria i també coneixeran la Seu Vella, a través dels mateixos alumnes de l’institut, que els faran de guia.