<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36876>>.

Lleida celebra la Nit dels Museus en 8 equipaments culturals amb un seguit d’activitats adreçades a tots els públics i portes obertes fins a mitjanit

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assisteix en el Museu Morera a la intervenció dels alumnes de l’IES Gili Gaya que amb accions musicals i escèniques aproximen el visitant a les obres de l’exposició ‘Encreuaments’

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assisteix en el Museu Morera a la intervenció dels alumnes de l’IES Gili Gaya que amb accions musicals i escèniques aproximen el visitant a les obres de l’exposició ‘Encreuaments’

Vuit museus i equipaments culturals de la ciutat celebren avui conjuntament la Nit dels Museus, amb un seguit d’activitats adreçades a tots els públics i portes obertes des de les 8 del vespre fins a mitjanit.

Aquesta celebració va néixer l’any 2005 arran d’una iniciativa del Ministeri de Cultura de França, promoguda pel Consell Europeu. S’emmarca en l’efemèride del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig i que enguany té com a lema “El poder dels museus”, el qual ha estat proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM). A Lleida ja fa 14 anys que els museus i equipaments culturals de la ciutat s’afegeixen a aquesta iniciativa amb diferents activitats lúdiques culturals per a tothom.
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat aquest vespre al Museu d’Art Jaume Morera on els alumnes de l’Institut Samuel Gili Gaya han ofert ‘Encreuats’, un muntatge creat expressament per aquesta nit especial.
A propòsit del projecte transversal Espaia’t 360º, centrat a utilitzar el Museu com un espai d'aprenentatge que s'ha desenvolupat en els darrers dos anys, els alumnes d'ESO i Batxillerat del centre educatiu han presentat una sèrie d'aproximacions guiades i accions musicals i escèniques relacionades amb les obres de l'exposició ‘Encreuaments. Dipòsits de la Col·lecció Nacional de Fotografia i d’Art Contemporani’. D'aquesta manera, els visitants han pogut redescobrir en una experiència única les obres de la col·lecció a partir del treball creatiu i la mirada de les generacions més joves.
Les obres i projectes escollits en l’acció d’Encreuats són les següents:
- Toni Prim. Retrospectiva (1974-1998)
- Espe Pons. Sota la llum del mar /2019)
- Jordi V. Pou. Kokovoko.info (2009-2021)
- Nora Ancarola. Les maletes kafkianes (2018)
- Olga Olivera-Tabeni. Una florista desobedient (2018-2019)
Els vuit equipaments lleidatans que participen en la Nit dels Museus són: CaixaForum Lleida, Museu de l’Aigua, Castell dels Templers de Gardeny, Museu d’Art Jaume Morera, Centre d’Art La Panera, Roda Roda Museu de l’Automoció de Lleida, Seu Vella de Lleida i Museu de Lleida.