Els usuaris i usuàries dels centres sèniors valoren de forma molt positiva el servei dinamitzador i les activitats

A l’estiu s’adjudicarà un nou contracte per mantenir activitats d’interès i perquè els espais actuïn com a refugi climàtic. A més, es reobrirà el centre de Democràcia A l’octubre s'ampliaran els horaris d'obertura i s’afegiran Bonaire i el Pilar

A l’estiu s’adjudicarà un nou contracte per mantenir activitats d’interès i perquè els espais actuïn com a refugi climàtic. A més, es reobrirà el centre de Democràcia A l’octubre s'ampliaran els horaris d'obertura i s’afegiran Bonaire i el Pilar

Els usuaris i usuàries dels centres municipals sèniors que han participat en l’enquesta de satisfacció del servei han valorat de forma molt positiva la tasca duta a terme per les persones dinamitzadores en aquests espais. L’objectiu és que esdevinguin centres de convivència i de participació amb recursos per aprofitar la potencialitat dels col·lectius i que promoguin l’autonomia personal i la qualitat. El nou model de gestió, que estava en fase pilot per avaluar el seu encaix, s’acabarà de definir en funció dels resultats del grup de treball que s’ha creat amb participants de diferents entitats i col·lectius i que inicia avui les sessions de treball.

El nou model ha incorporat la professionalització de la gestió d’aquests espais municipals per aconseguir un funcionament més òptim. L’enquesta també indica que hi ha hagut bona acollida a la programació d’activitats i que s’han d’ajustar els horaris.

Actualment hi ha actius els centres de Santa Teresina, Santa Cecília, La Bordeta, Mariola, Pardinyes i Secà de Sant Pere. Es preveu reobrir aquest estiu la llar de Democràcia. De fet, fins al mes de setembre es preveu una nova adjudicació per mantenir la presència dels dinamitzadors/es en aquestes llars per fer-hi activitats d’interès en aquest període en què hi ha menys programació de propostes. Això permetrà, alhora, que els centres actuïn com a refugi climàtic.

En la mateixa línia, a l’octubre es donarà continuïtat al servei dinamitzador als centres i, a més, s’afegirà l’obertura dels centres de Bonaire i el Pilar.

La figura dels dinamitzadors que hi ha està formada com a integradora social i permeten desenvolupar diverses funcions, com la detecció de situacions de risc i/o vulnerabilitat les persones que fan ús del centre. A més, realitza les tasques d’atenció telefònica i presencial, d’informació general de les activitats, control d’accés i d’assistència a activitats, etc.

La informació relativa a les accions i el funcionament dels centres sèniors s’ha exposat a la Comissió Informativa per les Polítiques de gestió dels drets de les persones.

Ajuts a famílies

Pel que fa a l’informe d’ajuts a famílies que es trasllada a cada comissió informativa, les del mes d’abril ascendeixen quasi a 34.000 euros. En concret, són 33.830,82 euros, dels quals la meitat es destinen en concepte d’habitatge. També es distribueixen ajudes per a l’atenció d’infants o alimentació, entre altres.

Igualment, s’ha donat compte del projecte d’acollida a les persones temporeres per a la campanya 2022 que està treballant la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030. Els eixos de treball se centren en l’atenció a les necessitats bàsiques de les persones, l’atenció a la comunitat i la bona convivència, i l’atenció sociolaboral.

Premi Batec

La Regidoria d’Educació ha proposat l’aprovació de la convocatòria del 20è Premi Batec a la Innovació educativa per a la transformació social. La iniciativa, biennal, s’adreça a centres públics o concertats que imparteixen educació infantil de 1r i 2n cicle, primària, secundària i post-obligatòria. S’hi poden presentar projectes i/o experiències desenvolupades per un equip docent pertanyent a un centre educatiu o projectes d’àmbit comunitari que impliquin més d’un centre o entitat.

L’àrea d’Educació també ha proposat tirar endavant amb la resolució de la 1a convocatòria per al 2022 de subvencions destinades a potenciar l’èxit educatiu en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

Per la comissió també han passat diversos expedients de justificació de subvencions.