<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36902>>.

La recollida Porta a Porta de Lleida, en el fòrum Waste in Progress de Girona

Lleida, ciutat catalana de referència juntament amb Barcelona

Lleida, ciutat catalana de referència juntament amb Barcelona

L’Ajuntament de Lleida presenta el seu projecte pilot de Porta a Porta en el fòrum Waste in Progress que se celebra des d’avui i fins divendres a Girona. Lleida és, juntament amb Barcelona, ciutat catalana de referència en el camp que el congrés aborda enguany, la recollida de fracció orgànica.

La capital lleidatana ha implantat dues proves pilot (recollida porta a porta i recollida en contenidors intel·ligents per a la fracció orgànica) en els barris de Ciutat Jardí-Vila Montcada (des de finals de 2018) i en sectors de Pardinyes-Balàfia (des de principis de 2021).

En el cas de Ciutat Jardí i Vila Montcada, on aquest sistema està ja més consolidat, durant el 2021 s’ha obtingut un percentatge de recollida selectiva del 90%. A Pardinyes-Balàfia la proporció és del 70%. Són valors que compleixen els objetius normatius i ambientals marcats i molt superiors a la mitjana de la ciutat, que se situa al 38%.

El fòrum Waste in Progress recull les darreres experiències d’èxit internacional en relació a la recollida de residus municipals. Hi participen ponents d’institucions locals i autonòmiques d’arreu d’Espanya així com de Dinamarca, Itàlia, Països Baixos i Regne Unit.

En representació de l’Ajuntament de Lleida hi intervenen la cap d’Ecologia i Sostenibilitat, Esther Fanlo, i el cap de la Secció de Medi Ambient, Sostenibilitat i Gestió de Residus, Joan Balasch, de la Regidoria de Transició Ecològica.

Aquesta edició del Waste in Progress aborda com a temàtica central l'orgànica, la fracció clau en els nous models de recollida,que, a més de ser el residu que genera més pes i que permet assolir els objectius fixats, és el que sovint limita el model i comporta problemàtiques d’acceptació social i enfrontament polític. A partir d'aquest eix temàtic central, es tractaran de manera indirecta la resta de fraccions de recollida selectiva, així com les estratègies de limitació de la fracció resta.