<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36906>>.

Reunió del Consell de Zona del Centre Històric-Mercat del Pla

El paer en cap ha presidit la reunió del consell de zona 01 on s’ha presentat la plataforma de participació Decidim 

El paer en cap ha presidit la reunió del consell de zona 01 on s’ha presentat la plataforma de participació Decidim 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la reunió del Consell de la Zona 01-Mercat del Pla juntament amb la regidora de barri, la tinent d’alcalde Montse Pifarré. En la trobada s’ha presentat la plataforma de participació ciutadana Decidim i s’ha donat compte de la constitució del grup dinamitzador per a aquesta àrea.

Miquel Pueyo ha destacat l’alt nivell de participació en aquest Consell i l’elevada implicació dels veïns i veïnes a l’hora d’aportar solucions i detectar problemes. L’alcalde ha remarcat que la Paeria és conscient de la complexitat del Centre Històric i, en aquest sentit, està treballant en diferents vessants per millorar l’urbanisme, la seguretat, l’atenció a les persones més vulnerables i el benestar de les famílies.

L’alcalde ha subratllat l’acció al Centre Històric del Pla de Millora de l’Espai Públic, vigent a tota la ciutat. En aquesta zona, la Paeria ha detectat una vintena d’àrees on s’ha d’actuar, o bé, ja s’ha començat a treballar. S’està incidint, sobretot, en els solars bruts.

Miquel Pueyo ha remarcat la dedicació de la Guàrdia Urbana al Centre Històric, com a policia administrativa i per a temes de seguretat. En el que portem d’any, ha realitzat un total de 4.972 actuacions, entre les quals hi ha 130 per temes de neteja i de control de la venda ambulant. Així mateix, s’han realitzat 44 actuacions per inspeccions de locals, 87 per denúncies per soroll a la via pública i domicilis i 97 per actes incívics. S’han dut a terme 236 controls de seguretat ciutadana. 

La reunió del Consell de Zona, celebrada al Centre Cívic del Centre Històric de la plaça de l’Ereta, ha servit també per posar en comú la memòria i la previsió d’actuacions municipals en aquest àmbit. Montse Pifarré ha destacat la recent obertura de l’oficina de Treball als Barris de l’Institut Municipal d’Ocupació en la part alta del carrer Cavallers, la creació d’un nou mural dins la darrera edició del PotFest i el procés d’instal·lació, ja iniciat, de més de trenta papereres per tota la zona, a petició del mateix Consell. Entre altre projectes, la regidora ha avançat que s’està treballant per obrir un nou punt de suport digital al barri (per a l’expedició de l’IDcat i altres tràmits), per iniciar els itineraris saludables i per posar a disposició del veïnat i entitats la pista de la Panera, una vegada es realitzin diversos arranjaments.