<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36927>>.

Torna “Ciència al carrer”, que estrena nou emplaçament als Camps Elisis i horari de matí

Se celebra aquest dissabte, 28 de maig, de les 10.30 a les 13.30 hEs preveu la participació de més de 1.000 persones entre centres educatius, divulgadors de ciència i empreses

Se celebra aquest dissabte, 28 de maig, de les 10.30 a les 13.30 hEs preveu la participació de més de 1.000 persones entre centres educatius, divulgadors de ciència i empreses

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, acompanyat del director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Juanjo Ardanuy, i de l'adjunta a la direcció dels SSTT d'Educació a Lleida, Maite Codina, han presentat aquest dilluns la 15a edició de “Ciència al carrer”. Després de dos anys en què no es va poder celebrar amb normalitat, enguany recupera el format presencial i estrena els Camps Elisis com a nou emplaçament i també nou horari, ja que es farà al matí, de les 10.30 a les 13.30 hores.

“Ciència al carrer” és una fira de divulgació científica en què els centres educatius de Lleida i rodalies presenten els treballs de ciència i tecnologia que han fet durant el curs, amb diverses taules d’experiments i mostres.

Les escoles i instituts hi participen amb l’alumnat i el professorat. De fet, és el propi alumnat qui explica les experiències als visitants, cosa que enriqueix les dues parts, tant els i les alumnes per preparar-se els projectes i saber-los explicar, com pels oients, que reben les explicacions de primera mà.

Els centres educatius estan acompanyats de divulgadors científics, persones que es dediquen a difondre coneixement de forma entenedora, que complementen i inspiren els alumnes, i per institucions com ara la Universitat de Lleida o el Museu de l’Aigua, que mostren també els seus treballs. També s'ha organitzat una gimcana "Els cinc reptes de Ciència al carrer", un joc consistent en fer un recorregut per cinc dels experiments mostrats i donar resposta coherent del per què. Els i les que aconsegueixen superar el repte seran obsequiats amb un petit objecte científic. 

Es preveu la participació de més de 1.000 persones entre centres educatius, divulgadors de ciència i empreses. Cal destacar, a més, que entre els divulgadors que assistiran a més de Lleida, també provenen de San Sebastián, Madrid, Girona, Elx, València, Màlaga, Andorran, Navarra, Saragossa, Vielha i Barcelona.

L’esdeveniment està organitzat pel Servei Educatiu del Segrià, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Ajuntament de Lleida. A partir de l'experiència de Lleida, amb el temps han anat sorgint, a tot Catalunya, altres fires similars, que formen xarxa amb la que s'organitza aquí.

L’Ajuntament de Lleida coorganitza l’esdeveniment des dels seus inicis, dins dels programes de promoció de la divulgació científica i el foment de les vocacions entre els joves, conjuntament amb els projectes educatius que es duen a terme des de la Regidoria de Ciutat, Cultura i Transició Ecològica, tant des del Museu de l’Aigua com des del programa Lleida en Viu d’educació ambiental. O en projectes específics com el Lab 0-6 que va tenir lloc fa uns mesos al Mercat del Pla, dirigit a l’experimentació dels més petits.