Festa de cloenda de fi de curs per als integrants del Consell de Joves i d’Infants del Plenari dels Infants i dels Adolescents

Han participat en diferents activitats lúdiques a la canalització del riu Segre, s’ha gravat un vídeo i s’ha intentat enlairar un globus captiu, que no ha pogut sortir per la presència del vent 80 infants i joves de 15 escoles i 9 instituts de Lleida han participat aquest curs en les activitats programades pel Plenari dels Infants i dels Adolescents de Lleida

80 infants i joves de 15 escoles i 9 instituts de Lleida han participat aquest curs en les activitats programades pel Plenari dels Infants i dels Adolescents de Lleida. La canalització del Riu Segre ha estat l’escenari, aquest matí, de la festa de Cloenda d’aquest curs del Plenari, que ha comptat amb novetats de funcionament amb l’objectiu d’incrementar la participació dels nens i joves i el trasllat de les seves propostes a diferents accions ciutadanes.

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha explicat que aquest curs les trobades dels infants han estat més dinàmiques, estructurades en centres de la mateixa zona i s’ha comptat amb personal de les ludoteques per fer aquestes dinamitzacions, també s’han realitzat trobades amb regidores i regidors de diferents àmbits d’interès per als infants i les sessions plenàries extraordinàries s’han fet al saló de sessions. Tall de veu regidora Sandra Castro 1

Castro ha explicat que l’ objectiu és impulsar la participació d’infants i joves, “que vegin que se’ls escolta, que per a nosaltres són importants. L’any que ve també iniciarem ronda de consultes per activitats com ara les estades dd’estiu i, per això, per al curs vinent farem trobades per saber què voldrien, què els agradaria que féssim.. o en altres projectes que tinguem, de manera que realment la seva veu sigui escoltada i sigui útil. Tall de veu regidora Sandra Castro 2

Durant el matí estava previst enlairar un globus captiu, que era l’activitat escollida pels infants i joves per celebrar la fi de de festa, però el vent no ha fet possible que hi hagin pogut pujar els infants. En paral·lel, s’han realitzat activitats lúdiques i s’ha gravat un vídeo on els infants i joves expliquen què han treballat durant aquest curs. La filmació es presentarà en l’Audiència del proper 15 de juny.

La jornada ha finalitzat amb el lliurament, a càrrec de la regidora d’Educació, Cooperació,Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro de diplomes per tots els infants i joves Consellers/es.

En aquesta trobada els infants i joves podran conèixer totes i tots els participants del Plenari i fer noves amistats.

Un plenari més participatiu

Al Plenari dels infants i adolescents de Lleida aquest curs 2021-2022 hi participen 15 escoles i 9 Instituts.
-Al Consell d’Infants: Escoles Cervantes, FEDAC, Príncep de Viana, Joan XXIII, Magí Morera, Maristes Montserrat, Pràctiques II, Sant Josep de Calassanç, Francesco Tonucci, Frederic Godàs, Parc de l’Aigua, Espiga, Països Catalans, Sant Jordi i Riu Segre.
-Al Consell de Joves: Instituts La Mitjana, Josep Lladonosa, , Lestonnac, FEDAC,Joan Oró, Màrius Torres, Maria Rúbies, Castell dels Templers i El Carme.

Aquest curs 2021-2022, des de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes s’ha volgut donar un nou impuls al Plenari, amb un format diferent. La idea és què el projecte arribi al màxim d’infants i joves possible i fer-lo més proper al territori de cadascú. En aquest sentit, s’ha dividit la ciutat en tres espais/zones on, cada primera setmana de mes, es reuneixen els i les representants de cada centre per desenvolupar la tasca encomanada. Les sessions es fan als mateixos centres Educatius i de manera rotatòria es trobem a cada escola i/o institut per anar fent les sessions.
Per això, s’han teixit aliances amb els centres educatius. La seva complicitat, suport i implicació són essencials pel funcionament del projecte.

Paral·lelament els nens i nenes també es reuneixen amb els/les representants de tots els Centres (d’aquestes tres zones) en sessions extraordinàries, per la tarda, per posar en comú el treball realitzat (Plenari de Ciutat). Els regidors i regidores han estan convidats a algunes de les sessions per escoltar directament les propostes dels infants i joves. El Consell permet una participació de la infància i la joventut real, activa i directa, en tant que ciutadans de ple dret que són, i sobretot pel que fa a aquells aspectes que els afecten de prop.