Trobada de Corals Infantils de Catalunya a l’Auditori
El SCIC celebra el 55 aniversari i estrena la cantata ‘Vet-ho aquí, que ha estat interpretada per 200 cantaires
El SCIC celebra el 55 aniversari i estrena la cantata ‘Vet-ho aquí, que ha estat interpretada per 200 cantaires
L'Auditori municipal Enric Granados ha acollit aquest migdia el tercer dels quatre concerts que el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) té previst celebrar a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona amb motiu del seu 55è aniversari.
El concert ha estat l'estrena de la cantata "Vet-ho aquí", encarregada especialment per a l'ocasió a Albert Guinovart i David Pintó, que ha estat interpretada per 200 cantaires infantils de Lleida i d'altres parts del territori, sota la direcció de Pablo Larraz, amb l'acompanyament d'un conjunt instrumental liderat pel mateix Albert Guinovart, i amb Toni Viñals i Clara Altarriba com a solistes.
Amb aquests concerts, des del SCIC es vol agrair a tots i cada un dels cantaires, famílies i directors la seva perseverança, compromís i dedicació amb el cant coral i amb les seves ciutats. “Ara, més que mai, després de tantes dificultats, hem de continuar cantant, i fer possible que les corals continuïn sent un espai de trobada, de formació musical i d’educació en valors, mantenir-nos com un referent no només a casa nostra, sinó arreu”, segons ha fet públic l’equip de Coordinació del Secretariat de Corals.
Els regidors Jaume Rutllant i Joan Ramon Castro han assistit a l’acte, a propòsit del qual l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha adreçat una salutació en què destaca que “la música i el cant de les corals, gran expressió cultural i artística, és una bona mostra de sensibilitat dels ciutadans i ciutadanes que en formen part. L’educació que se’ns transmet a través de la música i el cant ens fa créixer i ser millors persones, i això comporta, a la vegada, una millora en la convivència i el foment del veïnatge a la ciutat”.
La cantata ‘Vet-ho aquí’
‘Vet-ho aquí’ és una aclucada d’ull al món dels contes tradicionals, segons els seus autors, Albert Guinovart i David Pintó. “Aquest conte nostre relata la història d’una princesa que, disfressada per evitar que la puguin reconèixer, s’escapa de palau fugint del seu pare, un rei dèspota i egoista, per trobar-se a si mateixa. Buscant i buscant, va a petar al taller del sastre de palau. D’ell aprendrà a estimar l’artesania, viurà diverses aventures superant obstacles amb enginy més que amb la força i descobrirà què vol dir estimar”, han dit.
Les corals participants en la cantata han estat: Coral Shalom (Lleida), Coral Infantil Nova Cervera (Cervera), Coral Infantil Els Matiners (L’Hospitalet de Llobregat), Coral Infantils Els Verdums (Igualada), Coral Infantil Gatzara (Igualada) i Coral Xicoira (Piera).