<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36967>>.

Visita del Paer en Cap, Miquel Pueyo, a la botiga social del Banc d'Aliments, "El Palet"

L'alcalde ha destacat que es tracta d'un format innovador que permet dignificar l'atenció a les persones i ofereix també assessorament nutricional

L'alcalde ha destacat que es tracta d'un format innovador que permet dignificar l'atenció a les persones i ofereix també assessorament nutricional

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquest matí la botiga social "El Palet", que impulsa la Fundació Banc dels Aliments, i que va obrir les portes el passat 11 de març. L'alcalde ha pogut conèixer de primera mà aquest punt de distribució d'aliments, que aposta per funcionar com una botiga de barri, per tal de dignificar l'accés als aliments de les persones en risc d'exclusió social.

"És un format innovador no només en l'àmbit català sinó també estatal, perquè ofereixen assessorament dietètic i combinen el servei de suport amb aliments a les persones en situació de vulnerabilitat amb una botiga on pot venir qualsevol persona a fer la seva compra. Quan entres aquí ningú té perquè saber si tens una situació de vulnerabilitat o senzillament has vingut a comprar. Em sembla una iniciativa magnífica", ha assenyalat l'alcalde.

Pueyo ha estat rebut pel president del Banc dels Aliments de Lleida, Antoni Fo, i també ha pogut saludar la nova directora de l'entitat, Teresa Farré, que acaba d'incorporar-se al càrrec, i la coordinadora del Palet, Irache Mena.

Aquest nou espai acull el punt de distribució municipal d'aliments a persones en situació de vulnerabilitat, que ara funciona amb un sistema de punts que considera criteris nutricionals, de composició de la llar i de disponibilitat. Està situat a l'avinguda Balàfia número 13, en un emplaçament més cèntric i ben comunicat amb transport públic, per facilitar l'accés als usuaris.

L'Ajuntament de Lleida participa en aquest projecte de manera activa i en coordinació amb els serveis socials municipals, amb la valoració i derivació de famílies beneficiàries. El nou equipament incorpora com a projecte innovador el servei d'assessorament nutricional, obert a tota la ciutat i gratuït, amb cita prèvia.

A més, el Palet acull una botiga on qualsevol persona hi pot fer una compra social, de proximitat i d'aprofitament a un preu més baix, pensant en una compra en clau de responsabilitat social i de prevenció del malbaratament alimentari.