L’EMU amplia el nombre d’habitatges destinats a masoveria urbana
L’Associació cooperativa Obrint Portes guanya el concurs per a la gestió d’un nou habitatge de l’EMU al barri de La Bordeta, que serà el cinquè que s’ofereix en aquesta modalitatEls usuaris paguen part del lloguer amb hores de feina reformant el què serà el seu habitatge
L’Associació cooperativa Obrint Portes guanya el concurs per a la gestió d’un nou habitatge de l’EMU al barri de La Bordeta, que serà el cinquè que s’ofereix en aquesta modalitatEls usuaris paguen part del lloguer amb hores de feina reformant el què serà el seu habitatge
L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha adjudicat a la cooperativa Obrint Portes SCCL el servei de gestió d’un projecte de masoveria urbana en un nou habitatge de la seva propietat situat al barri de La Bordeta, que s’haurà de destinar a l’allotjament compartit de joves menors de 30 anys que es trobin en risc d’exclusió residencial.
La cooperativa ha signat recentment el contracte amb el regidor i president de l’EMU, Jaume Rutllant, per a la prestació d’aquest servei. L’EMU cedeix l’usdefruit de l’immoble a l’adjudicatari, el qual es compromet a reformar-lo i adaptar-lo fins a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat, d’acord amb la memòria tècnica elaborada pels serveis tècnics de l’EMU. L’acord és per un període de tres anys, prorrogable en dos més, per un import de 5.700 € més IVA el primer any i 2.880 € les següents anualitats.
Rutllant ha visitat avui l’immoble, acompanyat del president de la cooperativa, Èric Morros, i del gerent de l’EMU, Samuel de la Fuente. El president de l’EMU ha destacat que “aquest ja és el cinquè projecte de masoveria urbana que impulsem i aquesta ja és una aposta ferma de l'EMU i de la Paeria”. “L’opció de la masoveria és molt interessant per diversos motius: permet l'accés a l'habitatge a joves que pels seus perfils socioeconòmics podrien tenir dificultats per accedir al mercat estàndard, perquè són partícips del procés de rehabilitació de l'habitatge, el que suposa una experiència laboral per a ells, que a més els hi rebaixa el preu del lloguer i també perquè qualsevol persona que participa en la millora de l'espai segur que en té moltíssima cura. L'experiència que tenim en els 4 projectes iniciats fins ara és òptima, són persones que cuiden el seu habitatge i tenen bona convivència amb els veïns”, ha afegit el regidor.
Obrint Portes ja ha fet la tria dels 4 joves que rehabilitaran el pis i s’hi instal·laran posteriorment, un cop enllestides les obres. Els primers mesos tindran una carència en el pagament del lloguer, a canvi de les hores invertides en les obres, i després hauran de fer front a un lloguer social, ha explicat Morros. La cooperativa també ofereix un servei de mediació en cas de conflictes.
Actualment, el projecte de masoveria urbana de l’Empresa Municipal d’Urbanisme compta ja amb 11 masovers repartits en 4 habitatges, als quals ara se sumarà aquest cinquè al barri de La Bordeta.
Els objectius del projecte són facilitar l’accés a un habitatge digne per a joves en dificultats per accedir al mercat lliure a canvi d’assumir les obres de rehabilitació, augmentant així l’oferta de lloguer assequible a la ciutat i promovent la masoveria urbana com una alternativa a l’accés convencional a l’habitatge.