L’alcalde de Lleida diu que ser paers és una responsabilitat i un deure amb la ciutadania

Miquel Pueyo participa en l’acte de rehabilitació del tractament de Paeria de l’Ajuntament d’Almenar

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assenyalat que “ser paers és una responsabilitat i un deure amb els conciutadans i conciutadanes”, durant la seva participació en l’acte de rehabilitació del tractament de Paeria de l’Ajuntament d’Almenar, que ha tingut lloc aquest migdia a l’esmentada vila.

El paer en cap de Lleida ha destacat les diverses afinitats d’ambdues localitats. “Almenar i Lleida comparteixen molts vincles”, ha dit en iniciar el seu missatge, per tot seguit descriure’n alguns detalls històrics, econòmics i socials que les fan properes. Alguns d’aquests tenen a veure amb el fet que ambdues ciutats van patir els estralls de la Guerra de Successió i els decrets de Nova Planta, que en el cas d’Almenar van significar l’extinció de la figura dels paers, dels homes de pau.
“Han hagut de passar tres segles per veure com es restitueixen a casa vostra les figures dels paers. La seva tasca tornarà a ser cabdal i de la seva gestió dependrà bona part del present i del futur de la vila, perquè ser paers és una responsabilitat i un deure amb els teus conciutadans i conciutadanes”, ha clos.
Miquel Pueyo ha estat convidat a participar en el programa oficial de l’acte de rehabilitació del tractament de Paeria de l’Ajuntament d’Almenar, que han copresidit el conseller d’Educació, Josep González Cambray, i l’alcaldessa, Teresa Malla, i en el qual també han intervingut els altres dos paers en cap de les Paeries del territori: Joan Santacana (Cervera) i Jordi Vidal (Balaguer)
Després del lliurament de la credencial de Paeria per part de la presidenta de l’IEC i la descoberta de la placa commemorativa, hi ha hagut la interpretació d’una marxa del segle XVIII i la salva d’honor a càrrec de l’associació cultural Miquelets de Catalunya.
La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, també ha assistit a l’acte que s’ha celebrat a la Plaça de la Vila, davant l’Ajuntament d’Almenar.