La Mostra de Músiques Religioses i Espirituals reuneix 18 agrupacions a la Llotja

Diverses confessions, des de jueus i musulmans fins a cristians, ortodoxos i evangèlics participen en la trobada promoguda per l’Ajuntament de Lleida i l’Assemblea Municipal de les Religions

Un total de 18 agrupacions de diverses confessions han participat avui al Teatre de la Llotja en la III Mostra de Músiques Religioses i Espirituals, que organitza el Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida i l’Assemblea Municipal de les Religions.

El tinent d’alcalde Paco Cerdà i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han assistit a la trobada, que enguany ha tingut com a novetat el caràcter solidari de la mostra amb la Comunitat Ucraïnesa de Lleida, perquè, malgrat que l’entrada ha estat gratuïta, ha contemplat el model de taquilla inversa: aquell en què l’espectador aporta la quantitat que creu adient per la seva butlleta en finalitzar l’actuació.
La voluntat de la Mostra de Músiques Religioses i Espirituals és oferir a la ciutadania de Lleida la possibilitat de conèixer i escoltar les músiques que acompanyen les diferents tradicions i confessions religioses i espirituals que podem trobar a Lleida, amb l’objectiu d’aprofundir en aquesta diversitat religiosa com un element de pau, de riquesa i de cohesió social.
Els conjunts musicals participants han estat enquadrats en tres grans grups: Diàleg Interreligiós, Corals Cristianes Catòliques i Agrupacions de Cristians Protestants
Pel grup de Diàleg Interreligiós han participat: Comunitat islàmica Alouma, Cristians de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, Fraternitat Blanca Universal, Budisme Tibetà de Lleida, Comunitat Jueva de Lleida, Comunitat Bahá’í de les Terres de Lleida i Església Adventista del 7è Dia.
Les Corals Cristianes Catòliques que han actuat han estat: Església Ortodoxa. El Naixement de Sant Joan Baptista, Coral Units pel Cant, Coral de la Comunitat Catòlica Romanesa de Lleida, Coral Estel de Lleida, Cor Jove de la UPA Pilar – Magdalena, Coral Maristes Montserrat i Comunitat Ucraïnesa de Lleida.
Per part de les agrupacions Cristianes Protestants han participat les esglésies Alfa i Omega, Evangèlica Filadèlfia, Evangèlica Africana i Evangèlica Ebenezer de Lleida.