Els veïns i veïnes decidiran la reforma i pacificació d’un tram del carrer Hostal de la Bordeta
La Paeria inicia el procés participatiu, a través de la plataforma Decidim, perquè es triï entre tres propostes: pacificació parcial, pacificació total o no a la pacificació, d’un dels principals eixos de la Bordeta entre l’av. Flix i el c/ Ignasi BastúsL’enquesta es podrà omplir en línia del 8 al 22 de juny i presencialment al Centre Cívic del barri en els horaris establerts
Els veïns i veïnes podran decidir la reforma i la pacificació del trànsit a aplicar a un tram del carrer Hostal de la Bordeta, entre l’avinguda de Flix i el carrer d’Ignasi Bastús. L’Ajuntament de Lleida ha iniciat el procés participatiu perquè es pugui triar una de les propostes a través de la plataforma Decidim. La prioritat en aquest procés és promoure el debat ciutadà per incorporar la visió del veïnat en els projectes plantejats perquè es tirin endavant els projectes amb el màxim consens possible.
La regidora de barri, Mariama Sall; el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, i la regidora de Participació, Marta Gispert, acompanyats del membre de la comissió de treball d’aquest projecvte, Rafa Sopena, han presentat avui la darrera fase de la consulta en què es posa a disposició de la ciutadania una enquesta perquè pugui participar i expressar la seva opinió sobre la pacificació d’aquest tram del carrer Hostal.
La regidora Sall ha destacat que el barri de la Bordeta hagi iniciat aquest procés participatiu per decidir sobre aquesta actuació, que sorgeix del Consell de Zona per guanyar espais verds i de qualitat urbana. La proposta va alineada amb la línia estratègica de mobilitat de l’equip de govern de sumar espais segurs, lliures de contaminació i vehicles, amb espais cívics, per als infants, etc. (tall de veu M.Sall). Sall ha comentat que el carrer Hostal és una via de referència al barri, que abans es podia considerar com “un carrer major” i que es treballa per un projecte consensuat amb el veïnat.
El regidor de Mobilitat ha explicat les tres propostes possibles en el procés de pacificació:
-Alternativa 1: El carrer quedaria igual exceptuant davant de l’Església on es retirarien els contenidors, es mantenen 6 places d’aparcament, s’ampliaria la vorera i s’incorpora plataforma única entre Av Flix i el c/ Sant Jaume. L’espai, més confortable, permetria usos múltiples.
-Alternativa 2: inclou una plataforma única sense eliminar els aparcament de la dreta. Això permetria tallar el trànsit si es volgués realitzar alguna activitat al carrer. La proposta suposa la pèrdua de 6 places i l’eixamplament de la vorera.
-Alternativa 3: No realitzar cap obra. El carrer Hostal quedaria tal com està.
Castro ha recordat que aquesta via ja s’havia inclòs en la rotació de talls de trànsit durant la pandèmia per la seva importància al barri. A més, ha assenyalat que amb la nova ordenança es prioritza el vianant, traient espai al cotxe (tall de veu JR Castro). El regidor ha recordat que aquesta via ja s’havia inclòs en la rotació de talls de trànsit durant la pandèmia per la seva importància al barri. A més, ha assenyalat que amb la nova ordenança es prioritza el vianant, traient espai al cotxe. El regidor ha remarcat que l’actuació és important per la vianalització en sí i per fer-ho amb procés participatiu, perquè el veïnat pugui manifestar voluntàriament què vol al seu barri.
Finalment, la regidora Gispert ha detallat el treball previ, amb les reunions de la comissió de treball per copsar totes les opinions. Ha indicat que la plataforma Decidim, intuïtiva i ràpida, és una eina que enriqueix tothom i que permet avalar els projectes per la ciutadania, establint una comunicació més directa i fluïda amb l’administració. Alhora, ha animat tothom a participar-hi per expressar la seva consideració. Tall de veu M.Gispert
Gispert ha recordat les adreces on es pot consultar el procés: participacio.paeria.cat; lleida.decidimcatalunya.cat i decidimlleida.paeria.cat. La voluntat és avançar cap a una democràcia participativa, amb diversitat de mirades i amb l’experiència de tothom.
L’enquesta, dirigida a persones de 16 anys o més del barri de la Bordeta i al ciutadania en general, s’ha d’omplir amb l’adreça postal, el codi postal i votar l’alternativa 1, 2 o 3, amb un espai reservat per expressar altres propostes. Durant dos setmanes, del 8 al 22 de juny, es podrà emetre l’opinió en línia. Presencialment, es podrà fer al Centre Cívic de 10 a 13.30 h, i de 17 a 19 h. En aquest període també hi haurà dos connectors digitals al propi carrer Hostal i afluents (Ignsi Bastús, Juneda, col·legi, Amposta), amb un punt informatiu, perquè la ciutadania pugui fer l’enquesta. Estaran ubicats de dilluns a divendres de 10 a 13:.0 h. i de 17 a 19 h., exceptuant la tarda de divendres.