Cloenda de l'Agenda 21 Escolar amb la participació de 16 escoles de Lleida
Els alumnes han pogut participar en una fira de projectes ambientals en la qual han presentat el seu treball durant el curs i han pogut intercanviar experiències sobre la conscienciació per la sostenibilitat
Els alumnes han pogut participar en una fira de projectes ambientals en la qual han presentat el seu treball durant el curs i han pogut intercanviar experiències sobre la conscienciació per la sostenibilitat
El parc de La Mitjana ha acollit aquest matí l'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar de Lleida per a centres de primària, el programa que impulsa la Paeria per a promoure l'educació ambiental i la conscienciació per la sostenibilitat a les escoles de la ciutat.
En l'activitat d'avui, han participat un total de 16 centres educatius, amb 127 alumnes i 31 docents, que han pogut gaudir del programa previst, que ha inclòs l'organització d'una fira on els alumnes de les diferents escoles han pogut exposar els seus projectes.
Els centres que han participat i els projectes que han treballat són els següents: Escola Pinyana (Els ecosistemes i Decàleg de com reduir els envasos a l'escola i a la nostra vida); Escola Riu Segre (ECOSEGRE: Hort i reciclatge escolar); Escola Sant Josep de Calassanç (Petits i imprescindibles); Escola Frederic Godàs (Aturem el canvi climàtic); Escola La Mitjana (La Fauna de La Mitjana); Escola Parc de l'Aigua (Espai de Natura i Taller de ciències dels ODS); Escola Príncep de Viana (Jardí Híbrid); Escola Enric Farreny (Fem la pau amb la terra); Escola Pardinyes (Les energies); Escola Joc de la Bola (Els ODS al Joc de la Bola); Escola Països Catalans (10 Months, 10 Goals); Col·legi El Carme (Snack Competition); Escola Pràctiques 1 (Per què cal reduir el consum de piles i bateries?); Escola Espiga (Rapinyaires. Hacking Òlibes); Col·legi Santa Anna (Land Art o l'art de la terra); CEE Esperança (L'Esperança més sostenible).
Els alumnes han pogut presentar el seu treball i intercanviar experiències a la fira de projectes ambientals. Cada centre hi ha muntat un estand i l'ha ambientat amb materials sobre el projecte que han treballat que puguin donar peu a una explicació i a fer preguntes per part de l'alumnat d'altres centres que s'hi apropen.
L'acte ha conclòs amb el lliurament de diplomes a cada centre, una fotografia col·lectiva i el posterior alliberament d'un xoriguer recuperat del Centre de Fauna de Vallcalent.
El programa de l'Agenda 21 Escolar de Lleida va néixer fa setze anys amb l'objectiu d'oferir un marc comú als centres educatius per dur a terme projectes que contribueixin a fer una escola i una Lleida més sostenible. Compartir idees, recursos, il·lusions i esforços entre els centres permet teixir una xarxa de treballs i complicitats que suma en aquesta direcció. L'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar per a centres de Secundària va tenir lloc la passada setmana.