La Paeria redacta el Pla director de Cooperació 2022-2026 a través d’un procés participatiu
Hi han pres part més de 22 entitats i 15 persones expertes en cooperació. El procés s’ha fet amb el treball conjunt de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la Coordinadora d’ONGD i aMS
Hi han pres part més de 22 entitats i 15 persones expertes en cooperació. El procés s’ha fet amb el treball conjunt de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la Coordinadora d’ONGD i aMS
La Paeria està elaborant el II Pla director municipal de Cooperació de Lleida: cap a la consciència, respecte, garantia i exercici dels drets humans, per al període 2022-2026. A la Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels drets de les persones i relació amb la comunitat, la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea, Sandra Castro, ha indicat que s’està avançant en la redacció i ha destacat la importància del pla, ja que serà el document de referència que marcarà les directrius de l’acció de desenvolupament de l’Àrea de Cooperació. La redacció del pla està fent a través d’un procés participatiu i de consens, que ha estat coordinat per l’Ajuntament amb el treball conjunt de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida i la Coordinadora d’ONGD i Altres Moviments Solidaris de Lleida.
Fins al moment, més de 22 entitats i 15 persones expertes en la matèria han fet les seves aportacions, així com els diversos departaments de la Paeria. El pla es troba en l’última fase de redacció, després d’haver realitzat diverses sessions amb agents implicats per identificar i consolidar el document i per determina la participació real de la ciutadania. Aquest treball es tractarà de nou demà, dijous, en la reunió del Consell Mixt de Cooperació, amb la participació dels grups polítics juntament amb les entitats membres.
La Paeria té anys d’experiència en cooperació per al desenvolupament, amb diversos projectes a països del sud, i té la voluntat de seguir en aquesta línia basada en la defensa dels drets a les persones. L’objectiu és contribuir en la sensibilització i educació de la ciutadania i en l’Educació per a la transformació social (EpTS).
D'altra banda, Sandra Castro ha informat del procés participatiu que s'està duent a terme per elaborar l'esborrany del Pla Educatiu de Ciutat que s'ha encomanat a un equip multidisciplinar de la Universitat de Lleida.
Ajuts econòmics a famílies
En el marc de la comissió, s’ha donat compte de les ajudes a famílies registrades en el darrer mes, que ascendeixen a un total de 39.236 euros. La Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 gestiona el tràmit d’aquests ajuts que es destinen a conceptes com l’habitatge, l’atenció a infància o alimentació. Això inclou el suport econòmic a situacions de pobresa energètica o a actuacions en matèria d’inclusió, entre altres.
Construcció de 130 nous columbaris al cementiri de Lleida
En l’àmbit de la Salut, s'ha explicat la construcció de 130 nous columbaris al departament de Sant Jaume del cementiri de Lleida i s’ha exposat en quin punt està el projecte del Centre de Sexualitats. L’ordre del dia ha inclòs diversos punts per proposar l’aprovació de diverses justificacions de subvencions o de les subvencions nominatives i convenis amb la Coordinadora d’ONGD i amb l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) per al Projecte Cicles Formatius a Terreny per aquest 2022.