L'alcalde Miquel Pueyo destaca la importància del voluntariat en la gent gran, perquè “amb la vostra tasca contribuïu a fer una societat més justa i solidària"
El paer en cap participa en la festa de la Fundació Amics de la Gent Gran
El paer en cap participa en la festa de la Fundació Amics de la Gent Gran
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha destacat la importància del voluntariat en la gent gran, perquè “amb la vostra tasca contribuïu a fer una societat més justa i solidària", durant la trobada de la Fundació Amics de la Gent Gran, que s’ha celebrat aquest migdia a la Llotja i a la qual també ha assistit la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall.
El paer en cap ha agraït la tasca dels 59 voluntaris i voluntàries amb què compta l’entitat, fent tasques d’acompanyament a 52 persones grans. “Aquest petit gest d’acompanyar una persona gran que viu sola a fer un cafè, a passejar o senzillament tenir-hi una conversa ajuda que recuperin la seva autoestima, s’involucrin més en la vida social del barri i millori el seu estat de salut emocional”, ha destacat.
Miquel Pueyo s’ha dirigit als voluntaris per explicar que l’àrea de la gent gran és una prioritat de la Paeria. “Des de la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 impulsem projectes algun dels quals compartim per facilitar i fer més agradable la vida de les persones grans de la nostra ciutat, perquè puguin gaudir d’aquesta etapa de forma activa i saludable”, ha afegit.
Els Amics de la Gent Gran tenen com a objectiu lluitar contra la soledat no desitjada i l’aïllament social al qual queden exposades milions de persones grans. És una entitat fundada el 1987, que vol construir un món que reconegui la singularitat, valor únic i paper fonamental que la gent gran juga a la societat.
La missió és lluitar contra la soledat i la marginació a les quals queden exposades milers de persones grans, mitjançant l’acompanyament emocional de persones voluntàries i sensibilització de la societat, amb el desenvolupament de projectes i campanyes.
La visió és una societat que reconegui el paper, la singularitat i el valor de les persones grans que la conformen, evitant-ne així l’exclusió i enriquint-nos tots i totes d’una vellesa que ha de ser vista com una oportunitat col·lectiva i individual, i no com un llast.