Cloenda del projecte pilot d’innovació educativa de La Panera
Hi van participar 50 persones dins de l’assignatura d’educació emocional del programa sènior de la Universitat de Lleida
Hi van participar 50 persones dins de l’assignatura d’educació emocional del programa sènior de la Universitat de Lleida
Aquest passat dimecres es va dur a terme la cloenda del projecte pilot d’innovació educativa que s’ha dut a terme des del Centre d’Art La Panera dins de l’assignatura d’educació emocional que s’imparteix al programa sènior de la Universitat de Lleida, adreçat a persones de més de 50 anys.
Les persones impulsores d'aquest nou projecte d’innovació educativa en el Programa Sènior de la Universitat de Lleida expliquen que el principal objectiu és proporcionar a l’estudiantat una nova experiència d’aprenentatge, on es fusiona la generació de coneixement de manera col·lectiva a partir dels interessos de recerca dels propis estudiants, alternant la introducció de grans línies de pensament contemporani amb la creació de continguts propis des de l’academicisme i des dels relats vitals.
La metodologia des de la qual s’ha basat el projecte és la implementació de laboratoris ciutadans, a dir espais col·laboratius d’experimentació, aprenentatge i pràctica, a través de la intersecció de la ciència, la innovació social i la tecnologia.
Els rols del professorat i alumnat canvien, d’un costat el professor es converteix en un tutor en el procés d’ensenyament-aprenentatge col·lectiu, creant una xarxa amb professionals de reconeguda expertesa en els temes o interrogants plantejats per l’estudiantat per avançar en la cocreació de coneixement, buscant també nexes d’intercanvi entre universitat i ciutat a través d’enllaços amb altres entitats culturals o socials.
Pel que fa a l’alumnat, s’impulsa l’autogestió d’un procés d’aprenentatge col·laboratiu, des d’una gestió compartida, on sempre s’està cocreant i compartint continguts en totes les fases del projecte.
En aquesta primera implementació, el projecte ha estat coordinat per les professores de la UdL, Anna Soldevila i Rosa Maria Gil, i per la responsable de programes públics del Centre d'Art la Panera, Roser Sanjuan. El claustre docent ha estat format Montse Pérez, Ramon Camats, Montse Esquerda i Amèlia Ruiz. També s’ha comptat amb la col·laboració del Centre de Formació Contínua de la UdL i el Centre d’Art la Panera i la participació del grup Sake Teatre i el seu director Emili Baldellou en el dia de la cloenda.