27 joves talents d’arreu participen en el 3r Ricard Viñes Piano Kids and Youth

El concurs internacional de piano per a joves i nens, que tindrà lloc a Lleida del 30 de juny al 2 de juliol, és un sinònim d’excel·lència en el món de la música, reconegut per la seva qualitat i per ser l’únic d’aquestes característiques a l’estatEnguany s’instal·larà un piano a l’entrada de l’Auditori Municipal Enric Granados i repetirà l’activitat “Vine a tocar el piano”. Dijous hi haurà el concert inaugural, a càrrec de Pedro López Salas, guanyador del Premi Especial al millor participant espanyol en el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes 2021

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, acompanyat de la vicepresidenta de la Diputació, Estefania Rufach, així com de l’organitzador del concurs, Jordi Benseny, ha presentat la 3a edició Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes Kids and Youth, per a joves promeses fins a 17 anys que se celebrarà a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida del 30 de juny al 2 de juliol. A la presentació també han assistit la directora de l’Auditori, Puri Terrado, i Carme Grasa, patrocinadora del concurs.

El concurs adreçat a joves promeses té caràcter bianual perquè s’alterna amb el concurs destinat a adults, però a causa de la COVID-19, l’any 2020 la XXIV edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes destinat a adults de 18 a 32 anys no es va poder celebrar i va tenir lloc durant el 2021, per tant, la tercera edició del Kids and Youth que hauria d’haver-se realitzat l’any passat, se celebrarà enguany.

La tercera edició del Ricard Viñes Piano Kids and Youth s’adreça a joves promeses del piano que concursaran distribuïts en tres categories, (fins a 11, 14 i 17 anys):

I Categoria (nascuts l’any 2011 i posteriors)

II Categoria (nascuts el 2008, 2009 i 2010)

III Categoria (nascuts el 2005, 2006 i 2007)

En aquesta 3a edició s’han inscrit 27 concursants en total, entre infants i joves de tot Catalunya, Espanya i una bona representació de països estrangers com França, Itàlia, Alemanya, Romania, Suïssa i Estats Units que arriben a Lleida amb l'objectiu de mostrar-nos el millor d'ells mateixos amb les seves interpretacions, emmirallats per les figures de Ricard Viñes i d'Enric Granados.

Les proves que es duran a terme a la sala 2 de l’Auditori es concentraran en divendres 1 de juliol, matí i tarda, i dissabte 2 de juliol pel matí. Les proves estan obertes a tota la ciutadania i també seran retransmeses per streaming així com el concert inaugural i el lliurament de premis, gràcies a la col·laboració de Lleida TV.

Tots els concursants se sotmetran al veredicte d'un jurat de professionals reconeguts. En aquesta edició 2022 són:

Sr. Stanislav Pochekin, concertista i pedagog rus, catedràtic de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona

Sr. Vladislav Bronevetzky, concertista i pedagog. Ha estat professor del Conservatori Txaikovski de Moscou i actualment és professor de l’ESMUC a Barcelona

Sra. Federica Stellini, pianista italiana establerta a Suissa, on és degana de piano del “Conservatoire Populaire” de Ginebra

Sr. Félix Gottlieb, pianista i clavecinista alemany d’origen rus, posseeix una dilatada carrera com a concertista i com a pedagog

Sra. Purificació Terrado, pianista i directora de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida

Sr. Jordi Benseny, pianista i professor del Conservatori i Escola de Música Municipal de Lleida. Organitzador del Concurs Internacional Ricard Viñes

Sr. Enric Prió, pianista i professor del Conservatori i Escola de Música Municipal de Lleida

I com a President d’honor: Il·lm. Sr. Alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i París

Premis

El lliurament de premis de les 3 categories tindrà lloc el dissabte 2 de juliol a les 19h, a la sala de cambra, en un acte obert al públic, prèvia recollida d’invitació a la taquilla de l’Auditori. En aquest acte els guanyadors de cada categoria oferiran una breu actuació.

Pel que fa als premis cal destacar que aquest any el primer premi de la I Categoria (fins a 11 anys) rebrà el nom de premi Carme Grasa, patrocinadora del concurs i molt vinculada al Conservatori de Lleida atès que en fou professora i directora durant una llarga temporada. Mentre que el primer premi de la II Categoria (fins a 14 anys) rebrà el nom de premi Tomàs Llusera, se li ret així un petit homenatge al patrocinador de GLS Prefabricats, que ens va deixar l’any passat i que ara és el seu fill, Manel Llusera, qui continua donant suport al Concurs.

I Categoria

•          1r Premi “Carme Grasa” 500 €

•          2n Premi 300 €

•          3r Premi 200 €

II Categoria

•          1r Premi “Tomàs Llusera”1000 €

•          2n Premi 500 €

•          3r Premi 300 €

III Categoria

•          1r Premi “Paquita Robert” 2000 € i concert a l’Auditori Municipal Enric Granados

•          2n Premi 1000 €

•          3r Premi 500 €

El Concurs compta amb el patrocini de l’empresa de la ciutat GLS Prefabricats; de la Sra. Carme Grasa, qui va dirigir durant una llarga temporada el Conservatori Municipal, i de la Sra. Paquita Cortada.

Del 30 de juny al 2 de juliol

Preludi

Dijous, 30 de juny a partir de les 10 h

Carrer Pi i Maragall – costat de l’Auditori-

Vine a tocar el piano!

Concert inaugural

Dijous 30 de juny, a les 20 h

Sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados

A càrrec de Pedro López Salas, guanyador del Premi Especial al millor concursant espanyol en l’edició del 2021

Entrada general: 8 € / reduïda: 6€

Calendari de les proves. Sala 2. Auditori. Entrada lliure

Divendres, 1 de juliol a les 9.30 h i a les 16 h

III Categoria - fins a 17 anys

Dissabte, 2 de juliol, a les 10 h

II Categoria - fins a 14 anys

I Categoria - fins a 11 anys

Lliurament de premis i breu actuació guanyadors de cada categoria

Dissabte, 2 de juliol a les 19 h, sala 2                      

Entrada gratuïta amb invitació. Cal recollir la invitació a taquilla.