<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37136>>.

Sessió formativa a tècnics de la Corporació municipal sobre els Next Generation

Per conèixer els conceptes bàsics per a la presentació de projectes als fons europeusLa Paeria també assisteix a una formació a Madrid sobre el Pla de l'Estat vinculat als fons

Per conèixer els conceptes bàsics per a la presentació de projectes als fons europeusLa Paeria també assisteix a una formació a Madrid sobre el Pla de l'Estat vinculat als fons

La Paeria ha organitzat una nova sessió interna sobre el PRTR i els fons europeus Next Generation. Una quarantena de treballadors/es municipals han participat aquesta setmana en la formació teòrica sobre els conceptes bàsics del pla perquè el personal de les diferents Regidories implicat en la redacció de projectes estigui familiaritzat amb el contingut i els requeriments que fa el pla.
L’Ajuntament ja s’ha presentat a diverses convocatòries i que continua atent a diferents línies subvencionadores per acollir-s’hi. El propòsit d’aquestes ajudes és donar suport a les organitzacions, tant públiques com privades, en les inversions que es posin en marxa per recuperar el creixement, fomentar la creació d’empreses i accelerar la generació d’ocupació.

El mes passat ja es va fer una formació a personal municipal sobre el PRTR i els fons Next Generation i també es va fer una formació a servidors públics per a l'enfortiment de la integritat de les institucions públiques, impartida l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Seminari a Madrid sobre gestió i control del Pla de l’Estat associat als #NextGenerationEU
L’Ajuntament de Lleida ha assistit al seminari de formació en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), adreçada a secretaris i interventors de l’administració local, organitzada a Madrid pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. El PRTR està impulsat pel govern de l’Estat espanyol per acollir-se al Pla de Recuperació per a Europa NextGeneratiuEU i té com a eixos principals i transversals la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial. El pla planteja un model de gestió per objectius que està orientat a la consecució de resultats, fet que comporta delimitar clarament les fites a assolir de manera que es puguin mesurar. El sistema de gestió, que afecta directament la funció de secretaris i interventors, es regeix per uns criteris homogenis per a tots els organismes i institucions, així com la utilització col·lectiva de programes i plataformes digitals vinculades als fons.
La presentació a les convocatòries del Pla, que està finançat pels fons europeus Next Generation, implica l’aplicació de mesures antifrau, que l’Ajuntament de Lleida ja ha recollit en una declaració institucional aprovada pel Ple municipal.