Proposta d’aprovació del II Pla Intern d’Igualtat de Gènere de la Paeria

El document és per al període 2022-2026 i implicarà organismes autònoms de l’Ajuntament de Lleida

La Comissió negociadora del II Pla Intern d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Lleida i dels seus organismes autònoms (2022-2026) ha aprovat el nou pla que incorpora la diagnosi realitzada i un pla d’actuació amb diverses accions concretes que s’haurien de desenvolupar en aquest període. En total són 24 accions que s’han estructurat en 8 àmbits d’intervenció: Condicions generals, Processos de selecció i contractació, Formació, Condicions de treball, Exercici dels drets de la vida personal, familiar i laboral, Infrarepresentació femenina, Protocol de prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe i Prevenció de la violència de gènere.

Les accions s’han definit a partir de les prioritats detectades, amb la identificació de la o les unitats responsables d’implementar-les, els indicadors per fer-ne el seguiment i la prioritat en l’execució. El pla d’actuació, que se sotmetrà a l’aprovació del proper Ple Municipal, s’ha de dur a terme en el període de vigència previst que és de 4 anys.
Aquesta actuació complementa el conjunt d’actuacions d’àmbit organitzatiu i ciutadà que s’impulsen des de l’àrea de Feminismes, i de manera transversal amb altres àrees de l’Ajuntament, per reforçar la globalitat del compromís municipal amb les polítiques d’igualtat de gènere.