“Matins i Nits del Temple” nou programa d’activitats d’estiu al Castell Templer de Gardeny

Més de 30 propostes que permeten descobrir la comunitat de frares guerrers que van viure a la Comanda Templera de Gardeny

Aquesta setmana s’activa el programa de visites dinamitzades diürnes i nocturnes al Castell dels Templers de Gardeny, que es concreten en més de 30 propostes que permeten descobrir la comunitat de frares guerrers que van viure a la Comanda Templera de Gardeny i gaudir de l’entorn i el patrimoni templer a la ciutat de Lleida.

Per tal de gaudir de les activitats de promoció del Castell dels Templers, que s’intensifiquen durant l’estiu, les persones que hi arribin amb el Bus Turístic de tenen l’entrada gratuïta per poder visitar el castell i gaudir de l’audiovisual que explica la història de les templers.

El preu de les visites és de 5 i 6 euros tot i que les persones menors de 13 anys tenen accés gratuït. És imprescindible fer reserva a Turisme de Lleida info@turismedelleida.cat.

ACTIVITATS DIÜRNES

VISITA GUIADA A LA PODEROSA COMANDA DE GARDENY

Cada dissabte, diumenge i festius (Excepte el 2n diumenge de cada mes).

Visita guiada històrica per les estances i passadissos del castell, al fil de l’activitat monacal i econòmica dels poderosos templers de Gardeny.

Punt de trobada: Castell dels templers de Gardeny.
Hora: dissabte 10:30 h (català) / 12 h (castellà) i diumenge 10:30 h (castellà) / 12 h (català).

TEMPLER PER UN DIA ( activitat familiar)

Cada segon diumenge de mes.

Visita familiar dinamitzada de la mà de Nomon Turisme Cultural, especialment recomanada per a famílies que vulguin sentir-se com un templer del segle XIII.

Punt de trobada: Castell Templer de Gardeny.
Hora: 11.00 h (excepte el mes de setembre a les 12.00 h).

ACTIVITATS NOCTURNES

TEMPLER PER UNA NIT (activitat familiar)

Aquesta és una de les activitats estrella que s’organitza en el context del castell templers i que consisteix en fer de templer, de nit, i posar-se a la pell i al dia a dia d’aquests personatges de l’època templera.

Aquesta visita familiar dinamitzada té places limitades a 25 persones per passi.
Els dijous 28/07 i 25/08 a les 20.30.

VISITES GUIADES NOCTURNES A LA PODEROSA COMANDA DE GARDENY

Dissabtes 16/07 - 6, 11, 20/08 - 3/09 a les 20.30 h.

S’ha de tenir present que les visites guiades nocturnes són molt atractives, perquè a banda de permetre descobrir la història de la poderosa comanda templera dels frares guerrers, ens situen, al capvespre, en un mirador privilegiat de la ciutat i l’Horta de Lleida, la terrassa del castell templer.

Les dades del Castell de Gardeny

Des de l’1 de gener, un total de 4.890 persones han visitat el castell dels Templers de Gardeny. Les visites guiades han estat seguides per 1.502 persones, i unes 303 han realitzat l’activitat dinamitzada del Templer per un dia. S’ha de destacar, a més, que aquest any ha augmentat el nombre de persones procedents de l’estranger i ja són un 9% dels visitants.

En horari habitual, el Castell dels Templers de Gardeny està obert de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00.