Informe favorable per refinançar les quotes 2022-25 de les ajudes als parcs científics

S’autoritza al Consorci del Parc de Lleida una operació d’endeutament per un import de 2,5 milions d’euros que s’abonarà en 20 anysLa Paeria concedeix una finca del Polígon El Camí dels Frares a la Fundació IlersisEndavant, les bases per a 20 places d'agents de la Guàrdia Urbana que aprovarà la Junta de Govern Local

S’autoritza al Consorci del Parc de Lleida una operació d’endeutament per un import de 2,5 milions d’euros que s’abonarà en 20 anysLa Paeria concedeix una finca del Polígon El Camí dels Frares a la Fundació IlersisEndavant, les bases per a 20 places d'agents de la Guàrdia Urbana que aprovarà la Junta de Govern Local

La Comissió informativa per les polítiques de la gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica ha dictaminat favorablement una operació d’endeutament del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari amb CaixaBank per refinançar les quotes de les ajudes a parcs científics del període 2022-2025. El ple municipal portarà a aprovació aquesta proposta, que té un import de 2.582.338,62 euros i s’abonarà en un termini de 20 anys.

El Consorci del Parc de Lleida està pendent de refinançar el seu deute històric vençut fins al 2021, uns 17 milions d’euros, dins de la moratòria prevista en la Llei General de Pressupostos del 2021, en tràmit, que hauria de permetre el refinançament a 25 anys amb cinc de carència.

Pel que fa a les quotes del 2022-25, no s’ha previst cap moratòria en la Llei de Pressupostos del 2022, motiu pel qual s’ha negociat amb l’entitat bancària avaladora el refinançament d’aquests imports.

El primer punt de l’expedient tractat avui autoritza al Consorci del Parc -integrat per la Universitat de Lleida i la Paeria- l’operació d’endeutament amb Caixabank per valor de 2,5 milions d’euros, en un termini de 20 anys (7 trimestres de carència i 73 trimestres d’amortització) i un interès variable d’Euríbor a 3 mesos +0,910%, subjecte a prudència financera. Les liquidacions seran trimestrals.

La proposta també estableix: que la Paeria avalarà el 70 per cent d'aquesta operació de refinançament al Consorci del Parc, sol·licitar l’autorització al Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat i facultar l’alcalde de Lleida per gestionar, convenir les condicions i dictar-ne les resolucions necessàries.

Nou centre d’Ilersis al Camí dels Frares

La Comissió informativa també ha dictaminat favorablement concedir a la Fundació Ilersis una finca municipal situada al número 1 del carrer O del Polígon Industrial del Camí dels Frares. La concessió administrativa demanial s’atorga fins al 20 de febrer de 2070.

L’espai, qualificat com a sistema d’equipament comunitari, es destinarà a les activitats pròpies de Centre Especial de Treball, Centre d’Ocupacional i Formació d’Hostaleria d’aquesta fundació, declarada d’utilitat pública.

La finca fa 1.800 m2 i inclou un edifici de planta baixa, amb una superfície construïda de 588 m2 que abans havia estat un establiment d’hostaleria.

20 nous agents de la Guàrdia Urbana

En la reunió d’avui també s’han validat les bases del concurs oposició (lliure) per proveir en propietat 20 places d’agents de la Guàrdia Urbana, de funcionaris de carrera.

L’expedient s’aprovarà aquest mes en la Junta de Govern Local.

Projectes Next Generation

La Comissió ha informat sobre el desenvolupament dels projectes Next Generation i les noves propostes presentades: rutes saludables i equipaments esportius a la Mariola, i rehabilitació del marge esquerre del riu i connexió amb espais naturals.

Altres expedients que han rebut dictamen favorable en la comissió d’avui són:

  • Modificar les bases d’execució del pressupost 2022 per a les actuacions finançades amb fons Next Generation per a un major control de la gestió i evitar el doble finançament.
  • Bases de dos concursos oposició (promoció interna) per a la provisió en propietat com a funcionaris de carrera de: tres places de tècnic/a d’administració general i sis de tècnic/a superior. S’aprovaran en la pròxima Junta de Govern Local.
  • Justificacions de subvencions i reintegraments a favor d'entitats veïnals, comercials i cases regionals.

Turisme de Lleida

L’oficina de Turisme de Lleida ha rebut durant el primer semestre del 2022 un total de 13.388 visitants, més del doble que el 2021.

En la reunió s’han qualificat com a molt positives les xifres de participants en les visites guiades realitzades enguany (primer semestre): City Tour, 590 persones; Centre Històric, 280, i Castell Templer, 933. En el mateix sentit, destaquen els 3.397 visitants que el Castell de Gardeny ha rebut els sis primers mesos de 2022.