<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37201>>.

Nova col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Institut Escola del Treball

L’acord permetrà incloure les activitats de formació, innovació i transferència de coneixement que oferta l’Escola del Treball al catàleg del servei “Hola Empresa” de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria Des de la seva activació, el servei “Hola, empresa” ha contribuït a la consolidació a Lleida de 7 empreses

L’acord permetrà incloure les activitats de formació, innovació i transferència de coneixement que oferta l’Escola del Treball al catàleg del servei “Hola Empresa” de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria Des de la seva activació, el servei “Hola, empresa” ha contribuït a la consolidació a Lleida de 7 empreses

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, i la directora de l’Institut Escola del Treball de Lleida, Neus Caufapé, han signat avui un acord de col·laboració a tres bandes amb l’objectiu de contribuir a la millora de la Formació Professional. L’acord concreta que les activitats de formació, innovació i transferència de coneixement que ofereix l’Escola del Treball s’incloguin dins del catàleg del servei “Hola Empresa” de la Regidoria.
Pueyo ha dit que el conveni activa un element “molt productiu perquè posa a disposició de les empreses de Lleida el talent i la formació dels i les joves de l’Institut Escola del Treball”. A més, l’alcalde ha volgut remarcar que “estem contribuint a consolidar un model de professionalització basat en el coneixement, la innovació i el talent”.
L’acord segella l’entesa entre el centre educatiu i l’ens de promoció econòmica i emprenedoria de la Paeria per realitzar les adaptacions oportunes dels cicles formatius. L’objectiu és millorar les competències, l’ocupabilitat de l’alumnat i aproximar aquestes competències a la demanda ocupacional de les empreses que volen invertir a la ciutat.
La directora de l’Institut Escola del Treball ha recordat que el centre s’implica sempre que és possible en les activitats de ciutat i ha indicat que “ara podem aportar, perquè adaptarem la formació de les persones a les necessitats de les empreses de Lleida i a les noves realitats i reptes que van sorgint”.
La col·laboració es concreta en el marc del servei “Hola Empresa” que, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, té la missió de facilitar la ubicació a Lleida d’empreses que volen invertir, l’acompanyament personal en la seva localització, suport en la tramitació de llicències, prescripció de partners, assessorament de l’oferta de sòl i sostre industrial, prestacions en assistència per trobar finançament a mida i per a la innovació, etc.
El servei “Hola, empresa” continua sumant recursos
El tinent d’alcalde Cerdà ha explicat que “des de la seva activació, el servei “Hola, empresa” de la Regidoria de Promoció Econòmica ha contribuït a la consolidació a Lleida de 7 empreses que han gaudit d’aquest servei en les seves diferents modalitats”.
A més, s’han signat diferents convenis amb col·legis especialitzats i professionals, com ara el Col·legi de Gestors Administratius, el Col·legi d’Economistes i el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, per eixamplar l’oferta de serveis i el seguiment que es fa amb cada empresa, des de la recerca d’immobles i equipaments disponibles per establir-s’hi, com també sobre l’oferta de sòl i sostre industrial.

Al servei “Hola, empresa” s’hi sumen prestacions en assistència per trobar finançament a mida, per a cada projecte d’inversió. Un servei que es realitza en col·laboració amb Acció i l’Institut Català de Finances, per tal de posar damunt la taula les opcions de finançament, tant de la Generalitat de Catalunya com d’altres fonts i programes públics locals, nacionals i europeus ajustats al projecte.
Cal afegir-hi la necessària recerca de socis estratègics, proveïdors competitius i empreses de serveis. És a dir, es connecta les empreses que volen invertir a Lleida amb socis clau, institucionals i proveïdors de serveis empresarials, per ajudar-los a implantar-se, a tenir èxit i a créixer a la ciutat.