<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37204>>.

26 noves rutes de Turisme de Lleida per gaudir de la natura a l’Horta de Lleida

Les 26 rutes i els més de 20 productors implicats faran possible que els visitants, i també la ciutadania de Lleida, gaudeixin de l’Horta en tot el seu esclat i acumulin experiències singularsJa es poden descarregar els tracks de les rutes a la plataforma digital https://360.turismedelleida.cat/ 

Les 26 rutes i els més de 20 productors implicats faran possible que els visitants, i també la ciutadania de Lleida, gaudeixin de l’Horta en tot el seu esclat i acumulin experiències singularsJa es poden descarregar els tracks de les rutes a la plataforma digital https://360.turismedelleida.cat/ 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, han estrenat la iniciativa de 26 rutes de natura que activa avui Turisme de Lleida fent una de les passejades proposades. En el decurs de l’activitat, que ha transcorregut entre les vinyes de Celler de Sanui, s’ha pogut veure com es desenvoluparan aquestes rutes que compten amb la complicitat de les empreses de l’Horta de Lleida que es consoliden com a recursos turístics amb capacitat per a esdevenir agents actius per a la promoció turística de la ciutat i del seu entorn.

En el cas d’avui, atesa la tipologia de ruta, s’ha pogut escoltar una explicació en clau agronòmica sobre les vinyes, algunes indicacions sobre la situació geogràfica de la finca en el terme de Lleida i s’han gaudit de les vistes privilegiades al bell mig de la corona verda de 19.000 hectàrees que envolten Lleida. Diversos membres de la Corporació Municipal, del consell rector i personal tècnic de Turisme de Lleida, i d’empreses de l’Horta de Lleida han participat en la sortida.

L’alcalde de Lleida ha posat de manifest el fet que “per primera vegada s’aposti obertament per convertir l’Horta de Lleida en un recurs singular de promoció turística perquè és un projecte en clau de sostenibilitat i proximitat, però també molt lligat a la capitalitat de Lleida 2030 Agrobiotech”. L’alcalde Pueyo ha subratllat que “la plataforma 360 de Turisme de Lleida està en la línia de les Destinacions Turístiques Intel·ligents i esdevé un element de primer ordre per a posicionar les 19.000 hectàrees de l’Horta com a atractiu turístic indiscutible”.

Les 26 rutes i els més de 20 productors implicats faran possible que les persones que visiten la ciutat, però també la ciutadania de Lleida, gaudeixin de l’Horta en tot el seu esclat i acumulin experiències singulars en entorns diversos i per a tota tipologia de públics. Les rutes de Turisme de Lleida estan pensades per a fer les delícies de les famílies, del turisme en parella, de persones que busquin el relaxament i la interacció amb la natura; d’aquells que busquen l’experiència directa en un paisatge agroalimentari identitari o de qualsevol persona que visiti la ciutat i vulgui contacte amb natura, sostenibilitat i equilibri.
El tinent d’alcalde Cerdà ha aprofitat l’ocasió per “agrair la implicació de les 23 empreses de l’Horta de Lleida que s’han implicat directament en aquest projecte de rutes i que, des d’avui, formen part del relat de promoció turística de Lleida, com mai fins ara hi havia estat”. Cerdà ha afirmat que les noves 26 rutes serviran per “acumular experiències singulars en entorns diversos i per a públics diferent, prioritàriament, turisme en família, en parella, slow, turisme de natura. Sempre en clau de sostenibilitat i equilibri”.

A partir d’avui, qualsevol persona, família o grup que vulgui gaudir d’algun dels itineraris impulsats per Turisme de Lleida en modalitats de senderisme, trailrunning, ciclisme, btt o fins i tot en cotxe, pot entrar a la plataforma https://360.turismedelleida.cat/ i triar l’opció que més s’adapti als seus gustos o necessitats. En aquest ampli univers digital es podran descarregar els tracks de les rutes i també vuit productes turístics que acosten els visitants a una experiència personal i directa amb els productors i els productes de proximitat i ecològics de l’Horta.

Les noves rutes per l’Horta de Lleida de Turisme de Lleida s’han definit en base al potencial patrimonial i cultural que històricament ha configurat el relat turístic de Lleida. Les rutes són un complement al conjunt monumental del Turó de la Seu Vella, al Castell dels Templers, a la riquesa de la petja històrica de diversos racons de la ciutat o a la solvència del talent i dels productes gastronòmics pels quals es coneix la ciutat.

Amb aquesta base i amb aquesta idea Turisme de Lleida ha definit:

8 rutes circulars de cicloturisme:
-Lleida – Alpicat – Malpartit – La Saira – Raimat – Alcarràs – Lleida: En bici per les vinyes i fauna de l’Horta de Lleida
-Lleida – Raimat Nord – Lleida: Bici entre vinyes
-Lleida – Raimat Sud – Lleida: Vinyes, flora i fauna de l’Horta de Lleida
-Escola Alba – Lleida – Escola Alba: Un passeig fins al parc de La Mitjana
-Camí del riu: Camí del riu en bicicleta / El Segre urbà
-Escola de piragüisme Saül Craviotto – Cami de Sant Jaume: Fruiters i història a l’Horta de Lleida
-Lleida – Sanui – Lleida: Ruta en bicicleta per l’Horta més variada
-Lleida – Alcarràs – Lleida: Paisatge i arquitectura de l’Horta

7 rutes circulars de senderisme:
-Camí del riu a peu: El Segre com a company
-Camí del riu nord: Passeig vora al riu per boscos i camps de fruiters
-Castell Gardeny – Granja Pifarré: La historia i Horta per grans i petits
-Museu de l’aigua – Copa d’or: Ruta de l’aigua a l’Horta de Lleida
-Horta de Grenyana: L’ermita que va ser Grenyana
-Jardí Botànic: Passejada entre flors i sèquies de Pinyana
-Escola Alba: Un passeig fins al Parc de La Mitjana
2 rutes de trailrunning:
-Camí del riu trailrunning: El Segre com a company
-Horta de Grenyana trailrunning: Posa’t en forma per l’Horta de Grenyana

9 rutes en cotxe:
-Escapada a l’Horta de Lleida més gurmet
-Ruta Ornitològica
-Ruta de les Dones de l’Horta de Lleida
-Ruta productes agroecològics
-Ruta Vi de l’Horta de Lleida
-Ruta Fruits&Veggies
-Ruta de les granges de L’Horta de Lleida.
-Ruta de la floració.
-Ruta dels colors de la tardor

I finalment, 8 experiències de cap de setmana per conèixer l’Horta:
-Escapada a l’Horta de Lleida + gurmet
-Vine a conèixer l’Horta en família
-Escapada a la ruta del vi de l’Horta
-Vine a conèixer les granges de l’Horta
-Fruits & Veggies de l’Horta
-Escapada a l’Horta en flor
-En bici per l’Horta de Lleida
-Ruta de l’aigua a l’Horta

Les noves 26 rutes de Turisme de Lleida esdevenen un nou impuls en clau de promoció turística i estan basades en els objectius 4S de desenvolupament turístic: seguretat, salut, sostenibilitat i solidaritat.