<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37222>>.

Recepció a la Paeria als infants sahrauís que passen l’estiu a Lleida

Miquel Pueyo ha saludat els dotze nens i nenes que participen al projecte Vacances en Pau i ha agraït la tasca solidària de l’entitat Sàhara Ponent i de les famílies acollidores

Miquel Pueyo ha saludat els dotze nens i nenes que participen al projecte Vacances en Pau i ha agraït la tasca solidària de l’entitat Sàhara Ponent i de les famílies acollidores

L’Ajuntament de Lleida ha celebrat aquesta tarda al Saló de Sessions el tradicional acte de benvinguda als nens i nenes participants en el projecte Vacances en Pau-Colònies d’estiu per a nens i nenes sahrauís 2022, que enguany permetrà que dotze menors d’entre 8 i 14 anys que resideixen als campaments de persones refugiades del sud d’Algèria puguin passar l’estiu amb famílies d’acollida a Lleida.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, juntament amb el President de l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, Jose Pocino, i les famílies acollidores i els infants, han protagonitzat l’acte de benvinguda, que s’ha tornat a celebrar després de dos anys sense poder-se fer a causa de la situació sanitària marcada per la Covid-19.

El paer en cap ha definit Lleida com una ciutat acollidora i educadora i s’ha mostrat molt satisfet pel fet que projectes solidaris com aquests formin part important de la política de cooperació de l’Ajuntament de Lleida.

Pueyo ha agraït, en la seva intervenció, la tasca solidària de l’entitat Sàhara Ponent i de les famílies acollidores. “El vostre esforç es veurà àmpliament compensat per l'oportunitat de contribuir al benestar dels infants sahrauís, de fer-los descobrir paisatges que només han vist en llibres i per l'afecte mutu que rebreu infants i famílies", ha conclòs l’alcalde, qui també ha explicat que, ja fa uns anys, també va ser família acollidora.

Per la seva banda, Sandra Castro ha definit acte acte com a molt “emotiu” després de dos anys sense poder-se realitzar a causa de la Covid-19.

Durant el decurs de la recepció, un dels nens sahrauís ha llegit, en català, un text d’agraïment a les famílies, a l’entitat i a la Paeria.

“Vacances en Pau” és un projecte integral que treballa l’educació per la transformació social, és a dir, persegueix la sensibilització dels lleidatans i lleidatanes sobre el conflicte sahrauí. A més a més, durant la seva estada a Lleida els infants reben atenció sanitària i revisions mèdiques, ja que en els campaments de persones refugiades on viuen no disposen d’aparells per a realitzar diagnòstics mèdics. Els infants realitzaran un examen pediàtric general al CAP de la seva zona -que inclourà proves de celiaquia-, a més a més de revisions odontològiques, oftalmològiques i d’àmbit otorrinolaringòlegs, entre altres. Centres sanitaris com l’Avantmèdic, ILO i Pedrol Mairal col·laboren desinteressadament en el programa.

El projecte està subvencionat per l’Ajuntament de Lleida amb l’objectiu de sufragar les despeses ocasionades pels vols i transports dels infants fins a Lleida. Les dietes i l’allotjament va a càrrec de les famílies acollidores.