Conveni de col·laboració entre la Paeria i la Universitat de Lleida per impulsar accions de cooperació i solidaritat

A través de l’àrea de Cooperació, la Paeria subvencionarà la UdL amb 8.000 euros per a la realització d'activitats que es facin aquest 2022

L’Ajuntament de Lleida i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació (UDEC) de la Universitat de Lleida (UdL) han signat el conveni de col·laboració anual que té com a objectiu l’impuls d’espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida. La Paeria subvencionarà la UdL amb un màxim de 8.000 euros les activitats que es realitzin aquest 2022. Amb l’aprovació del Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida, es preveu que aquest conveni s’incrementi un mínim del 10% en els pròxims anys.
La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha signat la renovació d’aquest acord que dona suport a les accions de cooperació i solidaritat de Lleida a fi d’impulsar l’enfortiment de la UDEC. El conveni determina que la UdL vetllarà per consolidar el treball conjunt en matèria de cooperació al desenvolupament, que té una llarga trajectòria entre ambdues institucions, amb el propòsit fonamental de contribuir a bastir una societat més justa i equitativa.

L’Ajuntament de Lleida, mitjançant l’Àrea de Cooperació Internacional, executa i gestiona la seva política de cooperació, treballant en el foment de la solidaritat a la ciutat, en la sensibilització i la formació de la població sobre la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits socialment i econòmicament, així com en la lluita contra el racisme i la xenofòbia.