Visita a les obres que permetran concentrar l’alumnat de l’Escola Cervantes a l’edifici del Canyeret

El centre deixarà d’utilitzar la seu del carrer Cavallers, comptarà amb un nou menjador a Companyia 2 i tindrà totes les aules a l’edifici modernContinuen els tràmits per fer efectiu el canvi de nom, Escola Seu Vella, proposat per la seva comunitat educativa

L’alcaldessa accidental de Lleida, Sandra Castro, i la segona tinenta d’alcalde, Jordina Freixanet, han visitat les obres de l’Escola Cervantes que permetran abandonar la seu del carrer Cavallers i concentrar tot l’alumnat a l’edifici del Canyeret a partir del pròxim curs. En aquest immoble, els operaris estan treballant per reconvertir el menjador en dues aules per al cursos de 5è i 6è. Les altres obres es porten a terme al carrer Companyia 2 -cedit per la Paeria al departament d’Educació de la Generalitat-, que acollirà un nou menjador més gran, que evitarà haver d’organitzar torns.

Sandra Castro ha manifestat que concentrar l’alumnat en el mateix edifici ajudarà a "dignificar l'escola i a cohesionar el centre i el claustre", ja que les dinàmiques que es duien a terme en cadascun dels edificis eren molt diferents. Un dels temes que s’espera revertir amb la unificació de les classes és l’absentisme escolar, que anava en augment quan els infants finalitzaven els primers cursos al Canyeret i s’incorporaven a l’edifici de Cavallers, on anaven els més grans.

Les dues obres acabaran entre mitjans i finals de setembre. D’acord amb això, els infants de 5è i 6è iniciaran el curs a les aules del carrer Cavallers fins que es puguin traslladar a les noves dependències cap a principis d’octubre. Així mateix, mentre no acabin les obres a Companyia 2, es podrà utilitzar per als àpats escolars l’antic menjador que ara s’està convertint en aules i que, per tant, estarà dividit en dos espais.

A l’edifici del Canyeret està previst habilitar una classe més i un despatx en un antic magatzem.

Escola Seu Vella

D’altra banda, continuen els tràmits per fer efectiu el canvi de nom del centre, que passarà a anomenar-se Escola Seu Vella, tal com va acordar la comunitat educativa en un procés participatiu. El Departament d’Educació ha de validar-ho i, una vegada fet, cal l’aprovació del Ple de la Paeria.

L'escola Cervantes es distribuïa fins ara en dos edifici: el més antic, al carrer Cavallers, i l'altre al carrer Canyeret, inaugurat el 1993.

Sandra Castro ha avançat que l’Ajuntament estudia quin ús donar a la seu de Cavallers. Entre les opcions que estan sobre la taula, entre altres, figuren traslladar-hi les dependències d'alguna regidoria o ubicar-hi un camp d’aprenentatge, possibilitat que s’està treballant amb el Departament d’Educació.