Estiu de Petits i Estiu de Joc s’acomiaden fins l’any vinent

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui l’últim dia d’activitats i ha destacat el bon funcionament les novetats implantades, com l’ampliació de places i els nous tallers temàtics

Els casals Estiu de Petits i Estiu de Joc que organitza l’Ajuntament de Lleida durant els mesos de juliol i agost han arribat avui a la seva cloenda amb un balanç molt satisfactori, ha destacat el Paer en Cap, Miquel Pueyo, qui avui ha visitat les activitats que es duien a terme a l’escola bressol de la Mitjana i a l’escola Parc de l’Aigua.

“La nostra voluntat és connectar amb les necessitats de les famílies i en aquest sentit s'ha de destacar no només les tradicionals activitats d'un casal d'estiu, sinó que també hem ofert tallers artístics, teatrals, científics i tecnològics. Hem passat de 280 a 304 places en l'Estiu de Petits i de 1.076 a 1.960 en l'Estiu de Joc. Per tant, hem fet costat a força més d'un miler de famílies lleidatanes i a més hem reservat fins a un 40% d'aquestes places per a nens i nenes que estan en situació de vulnerabilitat, aconseguint un estiu de lleure accessible i inclusiu”, ha assenyalat l’alcalde.

Altres millores que s’han implantat aquest estiu han estat l’ampliació de l’horari, avançant en mitja hora l’entrada dels infants i retardant també en 30 minuts la seva sortida i noves bonificacions en les taxes per a les famílies monoparentals, les nombroses i per a les víctimes de violència de gènere.

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha acompanyat Pueyo en la visita i ha destacat la importància de potenciar el lleure educatiu en la “petita infància, on hi havia una mancança molt clara d'oferta a l'estiu” i de l’aposta per la inclusió de nens i nenes en risc de vulnerabilitat o amb diversitat funcional.

També ha participat en la visita la Defensora de la Infància i l'Adolescència de Lleida, Iman Benataya, qui ha destacat que ara, un cop tancades les activitats d’estiu, es reprendran el curs escolar i iniciatives com el Plenari dels Infants i Adolescents.

Els casals d’Infància de l’Ajuntament de Lleida compten amb projectes educatius en els quals, a més de les activitats lúdiques i d’esbarjo, també es treballa l’assoliment de competències i habilitats personals, socials i emocionals, que contribueixen al desenvolupament maduratiu i la socialització dels infants. Les millores posades en marxa enguany han estat possibles gràcies al finançament extra rebut provinent del departament d’Educació, a través del Pla Educatiu d’Entorn, i del pla Corresponsables, finançat per l’Estat, a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, i de la conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.