El paer en cap, Miquel Pueyo, assenyala la importància de conservar el perfil d’una Diada Nacional per a tothom

L’alcalde de Lleida saluda els partits i entitats ciutadanes que fan l’ofrena floral al Roser

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat aquest matí en l’ofrena floral als lleidatans i lleidatanes defensors de Lleida durant la Guerra de Successió, que ha tingut lloc al Roser, i ha saludat les entitats ciutadanes que també han escollit aquest espai, el qual juntament amb la Seu Vella centralitzen els actes de memòria amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

L’alcalde ha aclarit que la combinació d’aquests diferents espais de memòria, elecció que han fet altres partits i entitats ciutadanes, “és perfectament vàlida i coherent i no ens enfronta a cap mena de disjuntiva”. I ha recordat que el 1707 hi va haver un mes de diferència entre la caiguda de Lleida i la rendició definitiva de la Seu Vella. Tall de veu M. Pueyo 1
Miquel Pueyo ha fet referència a la proximitat del cinquè aniversari de l’1 d’Octubre, el qual ha esdevingut el símbol d’un esforç que ens agrupa a tots, que demostra que vàrem ser capaços de posar l’Estat espanyol en un compromís i que, per tant, ens legitima per tornar-ho a fer d’una manera pacífica i democràtica”.
Davant les urgències d’alguns, el paer en cap manifestat que és més fàcil avançar quan el col·lectiu és més reduït que quan és més nombrós, però ha aclarit que només quan és majoritari hi ha garanties d’anar i avançar més lluny.
Ha estat llavors quan Pueyo, com a alcalde de Lleida ha assenyalat la importància en conservar el perfil unitari de la Diada Nacional de Catalunya per a tothom. “Pels que estan per la via de la independència i pels que aposten per altres vies, perquè en definitiva ens uneix la convicció de formar part d’un poble, d’una comunitat, amb una llarga trajectòria històrica d’una gran dignitat”. Tall de veu M. Pueyo 2
L’antic convent del Roser ha acaparat tot matí el protagonisme de la Diada. Des d’abans de les 9 del matí, partits polítics, sindicats, entitats cíviques i socials i clubs esportius han realitzat les seves ofrenes florals en aquest espai, reconvertit actualment en Parador Nacional.