Reunió de treball del Paer en Cap, Miquel Pueyo, amb la junta de Pimec

La trobada, que també ha comptat amb la participació de la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha servit per valorar la situació econòmica i per plantejar millores en la contractació per a facilitar que hi concursin petites i mitjanes empreses

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, han mantingut avui una reunió de treball amb el president de Pimec Lleida, Xavier Caufapé, i representants del seu Comitè Executiu. La trobada s’emmarca dins dels encontres que l’alcalde està mantenint amb representants del teixit econòmic de la ciutat i ha tingut com a objectiu copsar la valoració que la patronal fa de la situació econòmica actual, en particular sobre les dificultats que ocasiona la pujada dels preus de l’energia.

Durant la reunió, s’ha tractat de la millora dels procediments de contractació pública per tal de facilitar que les petites i mitjanes empreses arrelades a la ciutat puguin accedir a les licitacions i aquestes no quedin només en mans de grans empreses. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha assenyalat que es treballarà en aquesta línia en l’àmbit de la Comissió de Contractació Responsable, en la qual participa Pimec, i que també han convidat a la patronal a sumar-se a la Fira de la Contractació Pública.

Segons Pimec, els autònoms i les micro, petites i mitjanes empreses només accedeixen a un 40% del volum de contractació pública a Catalunya i l’entitat reclama potenciar la compra pública com a eina per a potenciar el creixement econòmic i la competitivitat empresarial de Lleida.