Visita a les obres de modernització del reg a l’Horta de Lleida

L’alcalde Miquel Pueyo assenyala que aquesta transformació permetrà estalviar un 30% dels recursos hídrics

El paer en cap, Miquel Pueyo ha visitat aquest matí les obres de modernització del reg que la Junta de Sequiatge està executant a l’Horta de Lleida. Un projecte que comporta una important transformació en els regadius, ja que significa la substitució del reg a manta pel de degoteig o aspersió, la qual cosa permetrà estalviar un 30 % d’aigua.

L’alcalde, que ha fet aquesta visita com a president de la Junta de Sequiatge, càrrec que ocupa com a màxima autoritat municipal, ha estat acompanyat pels responsables de l’entitat, els quals li han tramès la satisfacció per l’execució del projecte. “És una bona notícia tant pels productors com per la sostenibilitat, ja que significa un estalvi rellevant dels nostres recursos hídrics”, ha dit.
Pueyo, en remarcar la importància d’aquest projecte per l’Horta de Lleida, ha apuntat que “aquests obres enllacen d’alguna manera amb els orígens històrics del reg al terme municipal, que es poden situar a l’època de dominació islàmica i que formen part del nostre ADN com a societat amb una important component rural i agroalimentària”.