Miquel Pueyo i Tània Verge visiten el projecte Més temps per a tu

Es reprèn i s'amplia el servei gratuït de cura puntual d’infants entre 3 i 12 anys

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, i la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, han visitat avui el projecte Més temps per a tu, un servei gratuït de cura puntual d’infants de 3 a 12 anys que s’ha reprès aquest setembre. L’alcalde i la consellera han recorregut l’escola Pràctiques 1 i la Ludoteca del Centre Històric, dos dels equipaments on s’ofereix aquest programa que es va iniciar de forma pilot la passada primavera i que es mantindrà en funcionament des d’ara i durant tot el curs escolar.

A la visita han assistit la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Claudi Vidal, i la directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes, Elena Fuses.

“Més temps per a tu” s’adreça a famílies amb infants de 3 a 12 anys que necessitin disposar puntualment de temps lliure per fer gestions, formació o, simplement, per tenir unes hores de descans; ajuda, per tant, a la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. El servei és gratuït i compta amb l’acompanyament de monitors/es professionals.

El programa el poden gaudir totes les famílies però es dona prioritat a les monoparentals, a les mares víctimes de violències masclistes i a les dones en situació d’atur de llarga durada majors de 52 anys. Per fer ús d’aquest servei cal donar-se d’alta a través d’un tràmit on-line a la Regidoria d’Educació, accedir a l’aplicatiu de reserves, seleccionar dia, hora i lloc i acompanyar l’infant a punt escollit. La Paeria ofereix assistència per fer la gestió a les famílies que ho precisin: a través del 973 93 02 47 i en els Punts de Suport Digital

Aquesta iniciativa, que compta amb finançament del projecte “Temps x cures” del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, es va dur a terme durant el tercer trimestre del curs passat en alguns centres i va obtenir una resposta molt positiva per part de la ciutadania, motiu pel qual s’ha ampliat a més escoles de diferents zones de la ciutat.

El servei es presta de dilluns a divendres, entres les 16.30 i les 20.30 h, a quatre escoles i els dissabtes, de 9.30 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h, en dues ludoteques municipals.

Cada espai acull un màxim de 12 infants alhora, amb monitoratge. Les famílies poden utilitzar el servei fins a 3 dies a la setmana, amb un màxim de 3 hores cada dia per al mateix infant.

Per donar resposta a les necessitats dels diferents barris de la ciutat s’ha decidit diversificar i ampliar els espais, tenint en compte el padró i les zones educatives. Així, les escoles on s’oferirà el servei són La Mitjana (zona educativa Pardinyes-Balafia-Secà), Frederic Godàs (Cappont), Pràctiques I (Centre) i Parc de l’Aigua (Bordeta i Magraners). Els dissabtes, el servei s’ofereix a les ludoteques municipals de Cappont i Centre Històric.