Comença la gira benèfica The Spirit of New Orleans

Arriba a Lleida el 9 de novembre a l'Auditori Enric Granados, en el marc del Festival de Jazz de la Tardor

La banda, integrada per músics de la ciutat de Nova Orleans directament afectats per l’huracà Kathrina, actuarà fins el proper 5 de novembre al prestigiós club Ronnie Scott de Londres, una de les sales mítiques del jazz europeu. La gira benèfica The Spirit of New Orleans arribarà a la ciutat de Lleida el proper 9 de novembre, de la mà del IMAC i el Festival de Jazz Tardor. El concert se celebrarà a les 22 hores a l’Auditori Municipal Enric Granados i serà l'única actuació d’aquesta banda a Catalunya, que a la resta de l’Estat té programats concerts a Orense, Madrid, Pamplona, Barakaldo, San Sebastián, València, Vitòria, Múrcia i Oviedo. També actuaran a Portugal i Turquia. L’Auditori ja ha posat a la venda les entrades per a aquesta actuació, que tenen un preu únic de 15 euros i que es poden comprar a la taquilla del mateix Auditori de les 18 a les 20 hores, de dilluns a divendres. Per fer realitat aquesta gira, que es converteix en pròleg del Jazz tardor de 2005, promotors, programadors i productors han renunciat als seus ingressos, de tal manera que la recaptació està dedicada íntegrament a ajudar els músics de la ciutat de Nova Orleans als quals l’huracà Kathrina va arrabassar les seves llars, els instruments i el treball, ja que són pràcticament nul·les les possibilitats de la ciutat, bressol mundial del jazz, d’organitzar concerts. La banda de The Spirit of New Orleans és el que s’anomena un "tot estrelles" del jazz tradicional: Mark Braud (trompeta), Lucien Barbarin (trombó), Tom Fischer (clarinet), James Pickford (piano), Kerry Lewis (contrabaix), Rob Espino (tuba) i Gerald French (bateria), i comptarà amb la cantant Charmaine Neville com a estrella convidada.

  • Mark Braud: Nascut a Nova Orleans al 1973, tot i la seva joventut, està considerat un dels millors intèrprets de trompeta i un excel·lent defensor de la línia interpretativa que arrenca de Louis Armstrong i Jelly Roll Morton. Els seus antecedents familiars feien preveure que es convertiria en una de les primeres figures del jazz: net del llegendari trompetista John "picket" Brunious senior i descendent del gran contrabaixista de Duke Ellington, Wellman Braud.
  • Lucie Barbarin: També nascut a Nova Orleans, forma part d’una de les famílies musicals més acreditades de la ciutat que és bressol del jazz. Va créixer amb la música de les desfilades i les bandes del carrer. Col·labora habitualment amb intèrprets Harry Connick i Wynton Marsalis.
  • Tom Fischer: Ha cultivat el clarinet en bandes de Chicago i Nova Orleans. Segons la revista Jazz Times, és un dels millors entre els joves intèrprets del clarinet.
  • Rob Espino: Als 12 anys comença a interesar-se per la música i començà la seva carrera professional al 1989, tocant el violí amb grups del Sud de Texas. Ha format part de la companyia de tambors i cornetes de la Marina americana, on es va guanyar el prestigi de ser un dels millors intèrprets de tuba i "brass band" de Nova Orleans. Va liderar la New Orleans Potholes Brass Band, que fa dos anys va fer una exitosa gira per Europa.
  • Charmaine Neville: És una de les principals hereves de la rica tradició musical de Nova Orleans. Filla d’Art Neville, un dels mítics Neville Brothers on Charmaine va començar la seva carrera professional, està considerada a l’actualitat com la "reina del Mardi Grass". La banda de Charmaine Neville ha actuat a festivals i clubs de Roma, París, Copenhaguen, Japó, Alemanya i la Xina.