La Femac celebra el 25è aniversari a la Llotja
El Clúster de la Maquinària i els Mitjans de Producció Agrícola ret homenatge als seus fundadors El paer en cap, Miquel Pueyo, destaca els reptes del sector i diu que la Femac, ubicada en el Parc Científic i Tecnològic, està en el lloc adient per ajudar que Lleida sigui un pol de coneixement i un territori basat en un model d’economia verda, circular i digitalitzada
El Clúster de la Maquinària i els Mitjans de Producció Agrícola ret homenatge als seus fundadors El paer en cap, Miquel Pueyo, destaca els reptes del sector i diu que la Femac, ubicada en el Parc Científic i Tecnològic, està en el lloc adient per ajudar que Lleida sigui un pol de coneixement i un territori basat en un model d’economia verda, circular i digitalitzada
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit el 25è Aniversari de la Femac, el Clúster de la Maquinària i els Mitjans de Producció Agrícola, que s’ha celebrat a l’Auditori del Palau de Congressos de la Llotja i en el qual s’ha ret homenatge als seus fundadors.
El paer en cap ha destacat la llarga trajectòria i el treball constant de la Femac per intentar ajudar les empreses de maquinària i de producció agrícola del país a l’hora de trobar solucions innovadores i sostenibles per a una agricultura global.
Pueyo ha recordat la voluntat que Lleida lideri la investigació en digitalització agroalimentària a Catalunya, per la qual cosa totes les institucions s’han posat d’acord amb el propòsit en impulsar la ciutat com un pol de coneixement i com un territori basat en un model d’economia verda, circular i digitalitzada.
En aquest context, l’alcalde ha manifestat que la “Femac té per endavant uns quants reptes importants per fer que la nostra agricultura i els nostres pagesos siguin els més competitius possibles, dins un entorn canviant, unes noves maneres d’alimentar-se, un panorama econòmic no gaire optimista i un canvi climàtic que ens afecta –amb sequeres extremes i també pluges torrencials- de manera clara i directa”.
En definitiva, una contribució al desenvolupament i competitivitat del sector agrícola que la Femac assumeix des del lloc adient: el Parc Científic i Tecnològic, “un espai de generació de sinergies entre empreses, on el sector TIC vinculat a l’agroalimentació n’és un dels principals actius”, ha dit el paer en cap, que també ha aprofitat per anunciar que en unes setmanes s’inaugurarà l’AgrolivingLab, el laboratori agroalimentari destinat a impulsar la innovació i la promoció de la transferència tecnològica en el sector.
A l’acte també hi ha assistit, a més del regidor Jaume Rutllant, el secretari d’alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol; el subdelegat del Govern central, José Crespín, i el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó.
Fundadors i objectius
Al final de l’acte, s’ha fet un reconeixement als responsables de les empreses fundadores de la Femac: Pere Rifà (AGRIC BENMVIG), Jordi Valmaña (GEPAVAL), Ramon Cuello (HARDI), Anton Planas (ITC), Jaume Juscafresa (JUSCAFRESA), Jordi Solà (Maquinària Agrícola Solà), Josep Maria Gili (Gili Group), Josep M. Vila i Jaume Vila (VIGERM) i Josep Maria Pradas (JYMPA).
El Clúster de la Maquinària i els Mitjans de Producció Agrícola té com a objectiu millorar la competitivitat dels fabricants catalans dels mitjans de producció agrícola i els diferents agents que el conformen la seva cadena de valor.
El clúster va ser creat amb el propòsit d’afavorir la cooperació entre els seus membres en projectes d’innovació per a una agricultura sostenible. La seva filosofia consisteix a impulsar i promoure tota l’experiència necessària que necessiten els promotors d’aquests serveis tecnològics per portar els seus productes i investigacions amb bons resultats cap al mercat.