<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37384>>.

Pueyo: “Som a tocar de l’arrancada del nou Museu, un nou concepte i una nova etapa que serà transcendental i històrica”

Aquest dilluns s’ha presentat el Pla Estratègic 2022-2025 del Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida

Aquest dilluns s’ha presentat el Pla Estratègic 2022-2025 del Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida

Aquest dilluns el paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la presentació del Pla Estratègic 2022-2025 del Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida. “Som a tocar de l’arrancada del nou Museu, que ningú ha vist mai, que tindrà un nou concepte i que significarà una nova etapa que serà transcendental i històrica”, ha destacat l’alcalde.

A la presentació també han assistit el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica i alhora diputat de la Diputació de Lleida, Jaume Rutllant; el delegat dels SSTT de Cultura a Lleida, Albert Turull; la cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat, Magda Gassó; una nombrosa representació de regidors i regidores de la Corporació Municipal; el director del Museu Morera, Jesús Navarro, així com diferents persones que representaven el teixit cultural de Lleida.

El Pla Estratègic 2022-2025 del Morera, Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, és un document que estableix els objectius principals del nou Museu. El director del Museu, Jesús Navarro, ha explicat quin serà el full de ruta i ha assenyalat els eixos principals amb els quals vol treballar l’equipament en els propers anys.

El Pla estratègic del Morera redefineix el Museu conceptualment amb unes col·leccions rellevants d’art modern i contemporani i vol posicionar-lo en el context local i nacional. Tanmateix l’obertura de la nova seu anirà acompanyada d’uns eixos d’acció social i educatius que esdevindran dos pols importants d’actuació del Museu i d’unes estratègies comunicatives i digitals que el situaran com un equipament cultural propi del segle XXI.

El Museu eixampla la seva narrativa a tot el segle XX i a les primeres dècades del XXI, apostant per l’art modern i també, per l’art contemporani. D’aquesta manera, situa els seus discursos en un temps i un espai cada cop més propers a l’actualitat permetent abordar els reptes i els debats de la nostra societat actual.

Navarro ha destacat que "estem davant una oportunitat històrica per resoldre un dels greuges tradicionals en l'àmbit de la cultura de la ciutat de Lleida i del país i ho podem fer amb un projecte clar, modern i engrescador que esperem que gaudeixi de la vostra complicitat".

Rutllant ha explicat que es treballa perquè el nou Morera obri les seves portes a l’estiu del 2023, si els terminis de l'obra civil que s'està fent per habilitar l'antiga Audiència de Lleida acaben en els primers mesos del 2023, com així es preveu, i després poder fer tota la integració de la museografia.

Gassó s’ha mostrat molt satisfeta perquè el Morera serà una realitat, "fa molts anys que ho és però era una realitat que no acabava de ser i ara és una realitat que ja és".

Turull, per la seva banda, ha mostrat el seu compromís per enfortir la xarxa de museus i especialment del Morera, amb projecció nacional i internacional.

Per acabar, el paer en cap ha posat de relleu que després de més de 100 anys d’història el Morera assoleix una de les seves majors fites, ubicar-se en un espai propi i definitiu, a la Rambla de Ferran, i, alhora, es transforma en un nou concepte de Museu que té com a missió promoure el coneixement sobre l’art modern i contemporani, així com generar-ne de nou, amb una especial atenció a l’art vinculat a les terres de Ponent.

Així mateix, ha destacat que hi haurà una revitalització de tota la zona amb la nova ubicació del Morera a la Rambla de Ferran, la nova estació d’Autobusos, al costat de l’estació del ferrocarril, i la recuperació dels docs de l’antiga farinera La Meta.