El Castell Templer de Gardeny participa en les Jornades Europees de Patrimoni
Amb les visites guiades de “La Poderosa Comanda de Gardeny” i “Templer per un dia” Les jornades d’aquest cap de setmana permeten gaudir d’un extens programa de portes obertes i altres activitats gratuïtes per viure el patrimoni cultural català
Amb les visites guiades de “La Poderosa Comanda de Gardeny” i “Templer per un dia” Les jornades d’aquest cap de setmana permeten gaudir d’un extens programa de portes obertes i altres activitats gratuïtes per viure el patrimoni cultural català
El Castell Templer de Gardeny participa aquest cap de setmana en les Jornades Europees de Patrimoni, (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.
En aquesta línia, el castell de Gardeny farà visites guiades gratuïtes a “La Poderosa Comanda de Gardeny”, dissabte dia 8, a les 10.30 i a les 12 h, i el “Templer per un dia”, el diumenge, dia 9, a les 10 i a les 12 h. Enguany, amb la novetat d’oferir el diumenge dos passis d’aquesta darrera activitat.
La visita al castell permet que les persones que hi participen passegin per la petja patrimonial d’una de les principals cases templeres i descobreixen l'escenari històric de l'època, de fa vuit segles. En suma, es tracta d’una activitat familiar que permet conèixer el món templer mentre es participa en visites que esdevenen tota una experiència immersiva.
El punt de trobada per a qualsevol de les propostes és el punt d’informació del mateix Castell dels Templers de Gardeny. Per a més informació i inscripcions cal contactar amb Turisme de Lleida, al c/ Major 31, al telèfon 973-700319 o al correu electrònic infoturisme@paeria.cat.
Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), del Consell d’Europa i la Comissió Europea, s’impulsen des de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.
Enguany, se celebren sota el lema “Patrimoni i sostenibilitat” i conviden a reflexionar sobre la protecció del patrimoni (material, immaterial i natural). Palaus, castells, monestirs, fàbriques, jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obriran les portes perquè la ciutadania gaudeixi de visites gratuïtes i activitats per donar a conèixer en profunditat el patrimoni comú.